SiolNET. Sportal Rokomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tekma s Slovenijo na iranskih poročilih takoj za polfinalom SP

4

termometer

 | Foto:
Mladinska rokometna reprezentanca se je odzvala povabilu iranske zveze in se odpravila na gostovanje v Teheran, kjer bo odigrala štiri tekme.

Dve sta že za mladimi rokometaši, letnik 1994 in mlajši, ki jih vodi selektor Slavko Ivezič. Na prvi je Slovenija premagala iranske vrstnike, na drugi pa tesno izgubila s člansko ekipo Irana, ki jo vodi Slovenec Borut Maček. Tretja ekipa Azije in udeleženka svetovnega prvenstva prihodnje leto je mlade Slovence premagala z zadetkom v zadnji sekundi, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

V Iranu igrajo kakovosten rokomet, hkrati pa si želijo tudi tesnejšega sodelovanja s Slovenijo. Zasluga za to gre Mačku, ki se je vrnil v Iran, kjer je z reprezentanco dosegel bron na azijskem prvenstvu. Maček je poskrbel tudi za srečanje pri predsedniku iranske rokometne zveze dr. Khosri Nasiriju, ki je sprejel celotno vodstvo slovenske ekipe in izrazil željo po tradicionalnem sodelovanju.

Za tesnejše sodelovanje

Slovenija je zanje pravšnji partner, saj ima kakovostne selekcije vseh starostnih skupin. V Iran bi radi povabili tudi slovenske mladinke ter pridobili še kakšno slovensko trenerko za njihovo žensko reprezentanco. Pripravljeni so podpisati dogovor o sodelovanju, o tem pa bo tekla beseda avgusta, ko bo Iran na pripravah v Sloveniji. V imenu RZS se je Nasiriju zahvalil vodja naših moških reprezentanc Uroš Mohorič.

O tem so obširno poročali tudi domači mediji. Že o tekmi mladih so napravile prispevke tri največje iranske televizijske hiše, osrednja nacionalna televizija pa je prispevek o tem uvrstila kar takoj za poročilom s polfinalne tekme svetovnega prvenstva.

Dve uri do dvorane

Domači, s katerimi bodo mladinci odigrali še dve tekmi, so se pri organizaciji gostovanja Slovencev zelo potrudili, tako z namestitvijo kot tudi z organizacijo treningov, prevozov in tekem. Urnik Slovencev je zelo zatrpan tudi zaradi velikih razdalj v velemestu, kjer najdaljša ulica meri kar 52 kilometrov. To pa je poleg problemov z internetno povezavo tudi največji problem, saj zaradi velike gneče v prometu naši vsak dan za vožnjo do dvorane, ki je oddaljena le dobrih deset kilometrov, porabijo skoraj dve uri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin