Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
20. 2. 2016,
2.01

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tamara Mavsar rokomet Krim Mercator Krim Mercator Vardar Barbara Lazović Andrea Lekić

Sobota, 20. 2. 2016, 2.01

4 leta, 5 mesecev

Tamara Mavsar želi pred Vardarjem osvojiti vse, kar je mogoče

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ko potrka klub, ki je abonirani kandidat ne le za zaključni turnir lige prvakinj, ampak tudi za sam vrh, potem ni kaj veliko razmišljati. Tudi Krimova rokometašica Tamara Mavsar je sprejela izziv.

Če bi iskali Krimovo igralko, ki najbolj izrazito predstavlja spoj izvrstnih igralskih značilnosti in stik z navijači tako v ozkem kot najširšem smislu, s Tamaro Mavsar gotovo ne bi mogli zgrešiti. Na igrišču zanesljiva, hitra, učinkovita, bojevita, zunaj njega prikupna, ustrežljiva, nasmejana, pozitivna, univerzitetno izobražena. Seveda ni edina, ki združuje vse te lastnosti, jih pa ima verjetno največ.

V 12 sezonah in po več kot 2.400 golih se je iz nadarjene najstnice prelevila v vrhunsko igralko, kapetanko v klubu in reprezentanci, ki si je res ni težko predstavljati v vrhunskem klubu.

Jeseni si je ne bomo le predstavljali. Top ekipa bo postala njena realnost. Podpisala je dveletno pogodbo s skopskim Vardarjem, čeprav bi sama najraje videla, da bi ta še nekaj časa ostala tajna.

Da bi izzživela ambicije

"Imam določene športne ambicije, ki so v tem trenutku v Skopju bolj uresničljive kot v Ljubljani. Vem, da si Krim zelo prizadeva zgraditi konkurenčno ekipo za prihodnjo sezono, a vsi vemo, da je položaj težek. Krimu sem in bom vedno hvaležna za vse, kar mi je dal in mi omogočil prestop. Predvsem pa se želim nekoč vrniti," pravi 24-letnica, ki Ljubljano zapušča leto pred koncem pogodbe.

"Vardar ponuja vrhunske pogoje – od vsakoletne možnosti nastopa na zaključnem turnirju lige prvakinj prek financ do dvorane. Mamljiv je za vsako športnico. Zakaj ne bi poskusila nekaj drugega?" se sprašuje.

Skoraj kot doma

Tuje okolje pravzaprav sploh ne bo tako zelo tuje. Z jezikom težav gotov ne gre pričakovati, pozna praktično vse nove soigralke, še posebej pa Barbaro Lazović, Andreo Lekić in Andreo Penezić. Da, s slovensko-hrvaško-srbsko navezo je igrala v Ljubljani. S svojim prihodom bo torej še povečala kolonijo nekdanjih krimovk v Skopju – v lanski sezoni je bil tam zdajšnji Krimov trener Uroš Bregar –, tako da je Vardar pravzaprav nekakšen skopski "mini Krim". A do odhoda v Skopje bo treba še marsikaj postoriti. V igri so še tri lovorike. Pokal, prvenstvo, ki za zdaj, kar zadeva Krim, zaradi dveh remijev z Zagorjem precej visi v zraku, in pokal pokalnih zmagovalk.

Na krilo s Camillo

"V Evropi si želim do finala, kar rekla bom – želim si osvojiti pokal, a moramo iti korak za korakom," je ambiciozna Mavsarjeva. A tudi doma je še veliko dela: "Kmalu nas čaka slovenski pokal, nato pa še državno prvenstvo. Še vedno verjamem, da ga lahko osvojimo." Kakorkoli že se bo razpletla rokometna pomlad, v prihodnji sezoni si bo v Skopju na levem krilu delila minute z izvrstno Norvežanko Camillo Herrem.

Ne spreglejte