Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 5. 2015,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Staš Skube Gorenje Skjern rokomet Berlin

Nedelja, 17. 5. 2015, 11.09

8 let

Staš Skube: Tretje mesto bi bil za Gorenje vrhunski rezultat

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaše Gorenja na zaključnem turnirju v Berlinu ob 14.30 čaka tekma za tretje mesto v pokalu EHF. Tekmec bo danski Skjern. Staš Skube je, čeprav utrujen in načet, visoko motiviran.

"Za nas turnir še ni končan, hočemo osvojiti tretje mesto. To bi bil za Gorenje vrhunski rezultat. Naše baterije so že precej izpraznjene, a o tem ne razmišljamo, niti se ne želimo o tem pogovarjati. Smo v obdobju sezone, ko preprosto ne smeš tarnati in razmišljati, da si izžet. V glavi je treba biti pravi in tekmo odigrati profesionalno," pred tekmo z Danci, ki se trenutno v polfinalu svojega prvenstva merijo s Silkeborgom, za katerega nastopa njegov brat, pravi Staš Skube.

Zato je velenjski as gotovo dobil kakšno koristno informacijo glede v rednem delu pete ekipe danskega prvenstva: "Gre za značilno dansko ekipo. Tudi Skjern igra večinoma obrambo 6-0. Upam, da je ne bodo zadnji hip spremenili v 5-1 kot Berlinčani (nasmešek, op. p.). Mislim, da imamo velike možnosti za zmago. Predvsem našo priložnost vidim v dejstvu, da Danci na desnem zunanjem nimajo levičarja, kar je v modernem rokometu velik minus. Njihov prvi desni zunanji je poškodovan. Skjern ima dva izrazita strelca, Henrika Moelgaarda in Nikolaja Markussena, ki znata sprožiti z desetih, enajstih metrov. Morali bomo izpadati na njiju. Pokazati bomo morali več svoje igre, h kateri težimo, in v tem primeru verjamem v uspeh."

Že pred zaključnim turnirjem je bilo jasno, da poškodba mečne mišice še ni popolnoma zaceljena. A Skubetu seveda še na misel ni prišlo, da bi si ta konec tedna vzel bolniški dopust. A zaradi tega seveda čuti posledice. "Mišica ni idealna. To se je tudi videlo na igrišču. Ni bilo prave hitrosti in eksplozivnosti. Mišica me zavira na vsakem koraku, a tudi o tem nočem razmišljati. Gotovo nisem stoodstoten, a ekipi sem na voljo in pomagal bom, dokler bom lahko," obljublja Staš, na katerega se je obramba Berlina izvrstno pripravila, kar je bil dodaten razlog, da ne on ne soigralci niso mogli pokazati vsega, kar znajo. Skube močno verjame, da bo proti Dancem drugače.

Ne spreglejte