Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
6. 12. 2015,
7.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Staš Skube kapetan Niko Medved

Nedelja, 6. 12. 2015, 7.53

8 let

Staš Skube je novi kapetan Gorenja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Velenjske rokometaše je na tekmi proti Krki na igrišče popeljal novi kapetan. V četrtek pokalni derbi s Celjem, ki ga Gorenje ni premagalo že dve leti.

Zmaga nad Krko (34:24) je po prezgodnjem slovesu od Evrope vnesla določeno dozo miru v velenjski klub, ki ne skriva, da so bili prvi dnevi tedna namenjeni tudi pogovorom in sestankovanjem. Tema je jasna: kako ekipo potegniti iz brezna (pod)povprečnih predstav. GregorCvijič ostaja trener. Iz Gorenja so sporočili, da "do nadaljnjega", karkoli naj bi to pač že pomenilo. Jasno pa je, da je kralj poklicnega športa rezultat.

Sprememba pa se je zgodila na drugi ravni. Kapetan Gorenja ni več Niko Medved, od tega tedna bo naloge prvega med enakimi opravljal Staš Skube. Kot je za Sportal pojasnil direktor Matej Avanzo, so s tem želeli dvigniti nekaj prahu v ekipi, s tem dvigniti tudi moštvo in ga prebuditi. "S to potezo smo Skubeta želeli še bolj zavezati ekipi, klubu in mu morda naložiti še več odgovornosti," je cilj spremembe odstrl novi direktor. Verjetno bodo že naslednji tedni pokazali, ali je bila poteza smela.

Po izgubljenem superpokalu, skupnem porazu za devet golov proti Holstebroju in s tem povezanem izpadu iz pokala EHF je Gorenje v igri še za pokalno in prvenstveno lovoriko. Pokalni finale pred finalom bo v 1/16 finala na vrsti že v četrtek, ko ose gostujejo v Celju. Na to tekmo Velenjčani polagajo mnogo upov. Bližnja zgodovina pa ni ravno na njihovi strani. Gorenje je namreč nazadnje dobilo derbi s Celjani pred slabima dvema letoma.

Prava obramba

Zmaga nad Krko na tekmi, ki je bila posvečena tudi dobrodelnosti, je Gorenje torej spet vrnila na zmagovita pota. "Tokrat je bila naša obraba zadovoljiva, končni rezultat na semaforju je pozitiven in odnos moči na igrišču prav tako. Lahko sem zadovoljen," je za klubsko spletno stran dejal Cvijič in si brez dvoma vsaj nekoliko oddahnil.

"Po izpadu iz Evrope smo se morali psihološko dvigniti. Odigrali smo obrambo, kot nas je krasila na tekmah pred dvobojema z Danci. To je tudi presodilo, da je bil na koncu rezultat takšen, kot je bil. Takšno igro moramo pokazati tudi v četrtek na pokalni tekmi proti Celju, saj bomo le tako lahko napredovali," pa so bile besede Senjamina Burića, skupaj z Mariem Šoštaričem prvega strelca tekme s šestimi goli.

Ne spreglejte