Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 3. 2014,
21.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Larvik Tone Tiselj

Torek, 4. 3. 2014, 21.15

7 let, 12 mesecev

Srce in značaj sta ostala ena redkih Krimovih adutov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Morda so rezultatske težave Krima, ki nima več možnosti za polfinale rokometne lige prvakinj, manj pomembne od finančnih in kadrovskih. Popolnoma zdesetkani Krim čaka tekma z Larvikom.

Rokometašice Krima Mercatorja so izgubile pravzaprav vse možnosti za napredovanje v polfinale lige prvakinj. A do konca glavnega dela ostajata še dve tekmi, ki jih bodo v Krimovem taboru poskušali kar najbolje izkoristiti in se dostojno posloviti od Evrope. Krimovke čaka v soboto ob 18.15 v Larviku tekma 5. kroga.

Dvakratne evropske in serijske slovenske prvakinje so v glavnem delu tekmovanja dvakrat izgubile proti Györu, enkrat proti Budućnosti, premagale pa so Larvik na uvodni tekmi tega dela tekmovanja. Györ ima po štirih tekmah sedem točk, Budućnost eno manj, Krim je pri dveh, Larvik pa pri eni.

Če je imel trener Krima Tone Tiselj na prvi letošnji medsebojni tekmi z Larvikom še kolikor toliko konkurenčno zasedbo z dovolj širokim kadrom, pa se je to v zadnjih tednih spremenilo, posebej po odhodih Romunke Talide Tolnai in krožne napadalke Oane Manee, pred odhodom po sezoni v Vardar pa je tudi Barbara Lazović.

Da bo v soboto težko narediti kaj konkretnega, se zaveda tudi Krimov strateg, ki pa kot vedno računa na srčnost in pravi značaj tistih, ki še ostajajo v ljubljanski ekipi. To do konca glavnega dela nato 15. marca čaka še domači obračun z Budućnostjo, ki je prvo medsebojno tekmo v Morači dobila kar s 30:15.

Čeprav imajo krimovke za napredovanje le še teoretične možnosti, pa Tiselj in igralke napovedujejo, da bodo kot profesionalci sobotno tekmo odigrali 100-odstotno. "Gre za tradicionalnega nasprotnika v ligi prvakinj, ki ga dobro poznamo. Tudi zanje se je kot za nas upanje na sklepni turnir četverice končalo v minulem krogu, a za svoja dekleta lahko trdim, da bodo v soboto opravila tako, kot je treba, se bojevala in pokazala srce," je na današnji novinarski konferenci dejal Tiselj.

Zaveda se težke naloge, čeprav ne ve, kaj lahko od norveške ekipe pričakuje v resnici. "Vem, da se je Blancova poškodovala, preostale so norveške reprezentantke, ki so na največjih tekmovanjih osvajale lepe uvrstitve. Na prvi tekmi drugega kroga smo proti njim pokazali kakovost, upam, da bo tako tudi tokrat in da prva tekma ni bila naključje," je še dejal Tiselj.

Bojevitost v soboto, na pot bodo prek Frankfurta in Osla odšle v petek zjutraj, napovedujejo tudi igralke. "V soboto sem nam žal ni izšlo za final four, a povem lahko, da bomo kljub temu na zadnjih dveh tekmah dale vse od sebe, merile na zmago in opravile svoje delo tako, kot je treba," je povedala Jelena Grubišić, Maja Zrnec pa je dodala: "Bojevale se bomo do konca, kot znamo, da pokažemo, da prva tekma ni bila zgolj naključje." Na sobotni tekmi bosta sodila Nemca Robert Schulze in Tobias Tönnies.

Ne spreglejte