Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
7.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David Špiler slovenska rokometna reprezentanca Belorusija Slovenija

Četrtek, 13. 6. 2013, 7.52

8 let

Špiler se smeje islandski matematiki: Izgubili so povsem načrtno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Romunija je padla. Na računu sta novi dve točki, ki brez še ene zmage v nedeljo proti Belorusiji ne bosta veljali nič. "Z mislimi smo že tam," pravi David Špiler.

Slovenska rokometna reprezentanca je izpolnila pričakovanja in v petem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Danskem premagala oslabljeno in pomlajeno Romunijo (22 : 31). Romunijo, ki je le obris svoje preteklosti. Le bleda senca ekipe, ki je v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja štirikrat postala svetovna prvakinja. "Najpomembnejša je zmaga. Vse drugo je pozabljeno. Preprosto smo jo zaradi preteklih rezultatov morali doseči. Tudi Belorusija je premagala Islandijo, kar pomeni, da je bila naša zmaga več kot potrebna. Zadovoljni smo, seveda, ampak tekma je za nami in z vsemi mislimi smo že pri Belorusiji," sporoča David Špiler, z devetimi doseženimi goli najboljši strelec tekme. Romunija, pravi, mu leži: "Gre za velike, okorne igralce, kjer pride do izraza moj hitrejši slog igre. Se pa z goli sploh ne obremenjujem. Vesel sem, da je ekipa odigrala kakovostno tekmo in da smo na koncu zmagali z relativno visoko razliko."

Stanje na lestvici skupine 6, iz katere na EP napredujeta prvouvrščeni ekipi, se ni bistveno spremenilo. Slovenija je še vedno na tretjem mestu, dve točki za Belorusijo, ki je včeraj kot prva v teh kvalifikacijah premagala Islandijo. In to s šestimi goli razlike.

"Prepričan sem, da 70 odstotkov islandske ekipe ni bilo tam. Po tekmi z nami na Islandiji, ko smo še drugič izgubili za gol, so bili kar nekoliko nesramni. Govorili so nam, da če oni izgubijo proti Belorusiji, je naših sanj o prvenstvu konec. To so rekli s takšnim veseljem, da sem prepričan, da so proti Belorusom izgubili načrtno. Sem pa vesel, da so slabši v matematiki kot v rokometu. Še danes namreč ne vedo, da imamo vse v svojih rokah. Premagati moramo Beloruse in smo naprej," je dejal Špiler.

Utrujenost, pravi Špiler, je prisotna, a bodo na njo pozabili. "Konec koncev smo vsi na istem, tako da utrujenost ne sme biti vzrok za kakršnokoli slabšo igro. Zavedamo se, kaj nam prinaša tekma z Belorusijo, vemo, za kaj smo tu. Nekdo, ki na to ne bi bil pripravljen, ga ne bi bilo z nami. Zdržali bomo še te štiri dni, premagali Belorusijo in s tem izpolnili cilj." V nedeljo torej vsi v Stožice. Tekma proti bratoma Rutenka in druščini se začne ob 18. uri.

Ne spreglejte