Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 1. 2019,
21.59

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,27

Natisni članek

svetovno prvenstvo v rokometu 2019 svetovno prvenstvo rokomet

Sreda, 23. 1. 2019, 21.59

5 let, 3 mesece

SVETOVNO PRVENSTVO V ROKOMETU, DRUGI DEL, 4. DAN

Znani polfinalisti SP, Hrvati rešili olimpijske sanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,27
Danska Švedska rokometno SP 2019 | Danci so za konec drugega dela turnirja premagali Švede in jih pahnili iz boja za odličja. | Foto Reuters

Danci so za konec drugega dela turnirja premagali Švede in jih pahnili iz boja za odličja.

Foto: Reuters

Po razburljivem zadnjem krogu glavnega dela tekmovanja sta na svetovnem prvenstvu v rokometu znana polfinalna para. To sta Nemčija – Norveška in Danska – Francija. Napeto je bilo tudi v bojih za razvrstitev in z njimi uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre 2020. V teh bodo nastopili tudi Hrvati, ki so se danes rešili z zmago nad branilci naslova.

V zadnji odločilni bitki dneva so Danci premagali Švede in osvojili prvo mesto v skupini II. Drugi so bili Norvežani, ki so danes zanesljivo opravili z Madžari, polfinale pa si priigrali v prejšnjem krogu, ko so bili boljši od Švedov.

V skupini I sta bila polfinalista že znana pred današnjim zadnjim krogom, so pa Nemci danes z zmago nad Španijo potrdili prvo mesto, Francozi pa so po porazu s Hrvaško končali na drugem,.

Polfinalna para prvenstva sta: Nemčija – Norveška in Danska – Francija.

Napeto že popoldne

Napeto je bilo že popoldan, ko so Brazilci v skupini I z zmago nad Islandijo zapretili Hrvatom, ki so morali tako za obstanek v boju za olimpijske igre premagati favorizirane Francoze. Tem so zadali prvi poraz na prvenstvu in se rešili.

Hrvatom je grozil črn scenarij, a so si zmago nad svetovnimi prvaki Francozi rešili vsaj olimpijske kvalifikacije. | Foto: Reuters Hrvatom je grozil črn scenarij, a so si zmago nad svetovnimi prvaki Francozi rešili vsaj olimpijske kvalifikacije. Foto: Reuters

Na olimpijske igre v Tokiu leta 2020 se bo neposredno uvrstil svetovni prvak, ostalih šest najbolje uvrsščenih reprezentantc s turnirja, ki ga gostita Nemčija in Danska, pa se bo podalo v kvalifikacije (trije kvalifikacijski turnirji bodo na sporedu med 16. in 19. aprilom 2020).

V pomembni tekmi za končno sedmo mesto na tem prvenstvu se bosta pomerili Španija in Egipt, za končno peto pa Hrvaška in Švedska.

Polfinalni tekmi bosta v petek, 25. januarja v Hamburgu. Nemčija in Norveška se bosta spopadi ob 17.30, Danska in Francija pa ob 20.30.

Tekma za 5. in 7. mesto bosta v soboto, 26. januarja. Veliki finale in tekma za bronasto odličje bosta v nedeljo, 27. januarja. Vse v Herningu na Danskem.  

Skupina I:

Lestvica:

 Skupina II:

Lestvica:

Lino Červar
Sportal Červar po porazu z Nemčijo: Sodnika sta nam ukradla zmago
Ne spreglejte