Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2018,
17.58

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

#zanaše #zanase EP Hrvaška 2018

Četrtek, 18. 1. 2018, 17.58

6 let, 2 meseca

EP v rokometu

Slovenski rokometaši so dobili daleč največ kazni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
EP v rokomet, Slovenija | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca se je s sredino zmago nad Črno goro uvrstila v drugi del tekmovanja. Veliko se je govorilo o spornih sodniških odločitvah, statistika pa pravi, da so slovenski rokometaši zbrali največ izključitev.

V zadnjih dneh se je veliko govorilo sodniških odločitvah in celo o protestnem odhodu slovenske reprezentance z evropskega prvenstva. K sreči je na koncu zmagal šport, tako da so se slovenski rokometaši v sredo zvečer pojavili na igrišču in dobili zelo pomembno tekmo. Tekma proti reprezentanci Črne gore jim je zagotovila napredovanje v drugi del tekmovanja.

Slovenski rokometaši so v treh tekmah nabrali 24 izključitev. | Foto: Sportida Slovenski rokometaši so v treh tekmah nabrali 24 izključitev. Foto: Sportida Počivati so morali kar 48 minut

Zakopali smo se v statistiko skupinskega dela tekmovanja in odkrili nekatere zanimivosti. Verjetno še najbolj v oči bode podatek, da je imela slovenska reprezentanca do zdaj največ dvominutnih izključitev. V treh tekmah so fantje nabrali kar 48 minut. Drugi na lestvici so Avstrijci, ki so zbrali 32 minut, dve minuti manj pa Makedonci. Nemčija je zbrala 28 kazenskih minut.

Slovenci pri vrhu tudi z rdečimi kartoni

Rdeči kartoni pri rokometu niso najpogostejši, a naši rokometaši so si prislužili tri. Edini, ki so jih imeli več, so bili Avstrijci s štirimi. Po enega so prejeli še Belorusi, Čehi, Danci, Nemci in Črnogorci. Pri rumenih kartonih - teh je bilo deset - si Slovenija prvo mesto deli z Nemčijo in Islandijo.

Slovenija je imela v skupinskem delu tekmovanja drugo najučinkovitejšo obrambo. | Foto: Mario Horvat/Sportida Slovenija je imela v skupinskem delu tekmovanja drugo najučinkovitejšo obrambo. Foto: Mario Horvat/Sportida

Zelo učinkovita obramba

Morda so izključitve in kartoni posledica zelo učinkovite obrambe čete Veselina Vujovića. Slovenija je imela namreč v skupinskem delu tekmovanja drugo najučinkovitejšo obrambo. Precej manj učinkoviti so bili naši v protinapadih, saj so zapravili skoraj vsak drugi napad (57-odstotna uspešnost).

Drugi del evropskega prvenstva bo slovenska reprezentanca igrala v Varaždinu. Njeni nasprotniki bodo Danci, Španci in Čehi. Prva tekma bo v petek, ko se bodo pomerili z neugodnimi Danci.

 

Ne spreglejte