Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2020,
17.14

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

3

Natisni članek

Ljubomir Vranješ poškodba slovenska rokometna reprezentanca Vid Kavtičnik

Sreda, 15. 1. 2020, 17.14

4 leta, 3 mesece

Poškodba Vida Kavtičnika

Slovenski rokometaši po veliki smoli ostali brez kapetana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

3

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Črna gora | Vid Kavtičnik kljub poškodbi ostaja na prvenstvu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Vid Kavtičnik kljub poškodbi ostaja na prvenstvu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska reprezentanca je v prvem delu evropskega prvenstva odlično opravila svoje delo, pred nadaljevanjem tekmovanja pa ostala brez Vida Kavtičnika. Kapetan izbrane vrste si je v torek na ogrevanju pred obračunom s Švico, ko bi prvič na prvenstvu dobil priložnost za igro, natrgal mečno mišico leve noge in je tako že končal nastope na turnirju.

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je na omenjeni tekmi Vida Kavtičnika prvič na tem prvenstvu uvrstil med 16 izbrancev, a ta zaradi že omenjenih težav na igrišče nato ni stopil. Švedski strokovnjak nanj na tem prvenstvu stare celine ne bo mogel več računati, saj ga predvidoma čaka tritedenska rehabilitacija. Kljub poškodbi bo Kavtičnik ostal z reprezentanco in ji po najboljših močeh pomagal z roba igrišča, obenem pa pod budnim očesom reprezentančne zdravniške in fizioterapevtske službe opravljal terapije.

"Soigralce bom spodbujal po najboljših močeh. Verjamem vanje. Dokazali so že, da zmorejo nekaj velikega," je jasen slovenski kapetan. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Soigralce bom spodbujal po najboljših močeh. Verjamem vanje. Dokazali so že, da zmorejo nekaj velikega," je jasen slovenski kapetan. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Na žalost se mi je pripetila povsem nepredvidena poškodba. Zelo sem razočaran in žalosten, da ne bom mogel pomagati ekipi na igrišču na prihajajočih tekmah. Imel sem veliko željo, da bi igral v odličnem vzdušju, ki smo ga ustvarili v ekipi na tem evropskem prvenstvu. A ne glede na vse z ekipo ostajam do konca. Soigralce bom spodbujal po najboljših močeh. Verjamem vanje. Dokazali so že, da zmorejo nekaj velikega," je jasen slovenski kapetan.

Selektor se bo odločil v petek

V slovenski vrsti na mestu desnega zunanjega igralca tako ostajata Jure Dolenec, ki bo ob Kavtičnikovi odsotnosti znova prevzel kapetanski trak, ter Nejc Cehte. Slovenska reprezentanca ima glede na postavo proti Švicarjem v drugem delu evropskega prvenstva na voljo dve menjavi. Vranješ dodatnih rokometašev na Švedsko za zdaj ne bo vpoklical. Na tekmovanju sicer lahko nastopijo vsi igralci, ki so bili uvrščeni na širši seznam z 28 imeni. Kandidata za nastop na prvi tekmi drugega kroga EP sta tako mladi krožni napadalec Kristjan Horžen ter Gašper Marguč, ki sta omenjeni dvoboj s Švicarji spremljala s tribun. Selektor bo svojo odločitev sporočil v petek zjutraj.

Preberite še:

Danska rokometna reprezentanca
Sportal Novo presenečenje na EP: po Francozih se poslavljajo še olimpijski prvaki!
Borut Mačkovšek
Sportal Preobrat v karieri Boruta Mačkovška - iz Veszprema v "slovenski" Pick Szeged
Slovenija Švica rokomet
Sportal Slovenci gladko potrdili prvo mesto, Poljaki namučili Švede #video
Ne spreglejte