Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2022,
13.50

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca

Četrtek, 30. 6. 2022, 13.50

1 leto, 9 mesecev

Slovenski rokometaši bodo v soboto spoznali svoje tekmece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
slovenska rokometna reprezentanca, trening, Uroš Zorman | Izbranci Uroša Zormana bodo v soboto dobili tekmece za svetovno prvenstvo 2023.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Izbranci Uroša Zormana bodo v soboto dobili tekmece za svetovno prvenstvo 2023.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v soboto ob 17. uri dobila tekmece za svetovno prvenstvo 2023, ki bo na Švedskem in Poljskem. Izbranci Uroša Zormana bodo po tem, ko so pred dnevi dobili posebno povabilo na turnir, v žrebu v zadnjem, četrtem bobnu.

V prvem bobnu se nahajajo Danska, Švedska, Španija, Francija, Norveška, Islandija, Nemčija in bodoči afriški prvak, drugega sestavljajo Katar, Hrvaška, Belgija, Brazilija, Portugalska, Poljska, Črna gora in Severna Makedonija, tretjega pa Srbija, Madžarska, Argentina, Bahrajn, Savdska Arabija, Čile ter srebrna in bronasta reprezentanca iz afriškega območja.

V prvem delu, v katerem bodo reprezentanca razporejene v osem skupin s po štirimi ekipami, se Slovenci ne morejo srečati z Urugvajem, Iranom, Južno Korejo, Nizozemsko, četrto- in petouvrščeno reprezentanco afriškega prvenstva ter prvakinjo prvenstva Severne Amerike in Karibov (ZDA ali Grenlandija).

slovenska rokometna reprezentanca Italija Domen Makuc | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ljubitelji rokometa, rezervirajte si januar 2023

Svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med 12. in 29. januarjem prihodnje leto, bo drugo zaporedno, na katerem bo nastopilo 32 ekip. Osem ekip pred žrebom že ima določeno skupino.

Poljski mesti Krakov in Katovice bosta uvodoma gostili po dve skupini prvega dela. V prvem bo igrala Španija v skupini A in Norveška v skupini F, slednje pa bodo gostile skupino B s Poljsko in E z Nemčijo.

Švedska bo prvi del preživela v skupini C v Göteborgu, Islandija bo tekmovala v skupini D v Kristianstadu, Hrvaška pa v skupini G v Jönköpingu, Dansko pa uvodoma čakajo nastopi v skupini H, ki jo bo gostil Malmö.

V drugi del tekmovanja, ki bo bo v Krakovu, Katovicah, Göteborgu in Malmöju, se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance vsake izmed skupin prvega dela, medtem ko zadnje čakajo tekme v predsedniškem pokalu za razvrstitev od 25. mesta naprej, ki jih bo gostil Plock.

Končnica, ki se bo začela s četrtfinalom, bo potekala v Gdansku in Stockholmu. Švedska prestolnica bo gostila tudi finalni vikend s tekmami za razvrstitev najboljše osmerice.

Ne spreglejte