Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2012,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenj Gradec David Špiler

Sobota, 29. 12. 2012, 11.23

8 let

"Slovenj Gradec si zasluži rokomet na reprezentančni ravni"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Obiskali smo slovensko rokometno reprezentanco, ki se pod Pohorjem pripravlja na januarsko svetovno prvenstvo. Pred njim se bodo ustavili še v Slovenj Gradcu in na Danskem.

Dober teden je minil odkar so se izbranci Borisa Deniča zbrali v tradicionalni bazi v Zrečah. Priprave so v polnem teku, po besedah Davida Špilerja pa je najtežji del, kjer so obnavljali fizično moč že za njimi. "Začeli smo taktičnimi pripravami. Nikakor ne počivamo, to ni statičnost, ki smo je navajeni pred pomembnimi tekmami. Do prvenstva je še nekaj časa. Povsem dovolj, da se bomo lahko dobro pripravili." Če so do zdaj na treningih igrali le med sabo, jih jutri čaka prvi test. Pomerili se bodo z Alžirci, ki bodo januarja prav tako potovali na prvenstvo v Španijo. "Kot na drugih tekmah, moramo gledati le in izključno na našo igro. Na njih se ne bomo pripravljali. Vse kar bodo delali, bo za nas neznanka, mi moramo imeti v glavi svoj film. Oni morajo igro podrediti nam in ne mi njim."

Naj se rokomet širi po Sloveniji

Obračun z Alžirci bodo odigrali v Slovenj Gradcu, kjer je Špiler v preteklosti že igral. Raznolikost prizorišč je dobra, pravi rokometaš Zagreba. "Naj se širi po Sloveniji. Slovenj Gradec je nekoč bil rokometna veleekipa. Na žalost je v zadnjih letih zaradi finančnega stanja tudi tam rokomet padel, a počasi se dviguje. Nedvomno pa si mesto zasluži rokomet na državni ravni." Poleg tekme na Koroškem jih v začetku prihodnjega leta čaka še turnir na Danskem, kjer se bodo pomerili s Črnogorci, Tunizijci in gostitelji. Potem pa bo počasi prišel čas za tisto najvažnejše, kjer bo javnost od njih pričakovala veliko. "Saj smo jim mi dali povod, da od nas veliko pričakujejo. Ampak vemo, kje so naši dometi in kako priti do njih. Sposobni smo premagati vsakega, po drugi strani pa tudi proti vsakemu izgubiti. Mislim da ciljev, vsaj tistih končnih, ne bomo delali. Vsako oviro si moramo postaviti posebej. Tudi tekači na 110 metrov z ovirami si za glavni cilj ne postavijo osme ovire. Če bi si jo, bi na prvi padli."

Kaj pa utrujenost? Ritem je peklenski. Na priprave so prišli direktno iz klubov, med njimi pa bo prost le kakšen dan, dva. "To v primerjavi s prejšnjimi sezonami ni čisto nič novega. Navajeni smo tega. Nismo prišli počivati, ampak oddelati priprave za svetovno prvenstvo, ki je, brez srbi, samo po sebi dovolj velik motiv."

Ne spreglejte