SiolNET. Sportal Rokomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenec, ki je z nekdanjim evropskim prvakom osvojil dvojno krono

3

termometer

 | Foto:
Trboveljski rokometni trener Jani Čop se je iz Banjaluke, kjer je treniral bosanskega prvaka in pokalnega zmagovalca Borca, vrnil z mešanimi občutki.

Malo, premalo je slovenskih rokometnih trenerjev v tujini glede na njihovo znanje in sposobnosti. Le peščica jih deluje onkraj naših meja, Jani Čop pa je edini, ki mu je uspelo osvojiti dvojno krono. Trboveljčan je v pred kratkim končani sezoni sedel na klopi banjaluškega Borca.

Ta se ga konec lanskega oktobra ni spomnil naključno. Levoroki Zasavec je v zdajšnji prestolnici Republike srbske odigral pomembno poglavje svoje kariere in mu med drugim leta 1991 pomagal osvojiti pokal EHF. Čeprav je zadnja leta pahnjen v životarjenje, pa ima Borac veličastno preteklost. Leta 1976 je postal evropski klubski prvak, leto prej je bil finalist, ima sedem jugoslovanskih naslovov in deset pokalnih lovorik.

Pod nahrbtnikom dolgov

Poleg obeh bosanskih lovorik je Borac v regionalni ligi Seha – vstop slovenskih klubov vanjo Čop pozdravlja – osvojil osmo mesto. Z izjemo peščice izkušenih igralcev je imel slovenski trener na voljo večinoma mlado zasedbo, klub pa je med sezono plul čez številne finančne čeri. Pravzaprav je vanjo že vstopil z blokiranim računom, ki ga je napravil približno milijonski dolg.

Tega v zadnjem letu klub, v katerem so še v predlanski sezoni igrali na primer brata Burić (zdaj Gorenje) in Dejan Malinović (zdaj Brest, pred tem Maribor), ni znižal. Še več, zaradi sila redkih prilivov na račune rokometašev in ostalih upnikov se je še povečal. Žalostno stanje je botrovalo tudi stavki – kako znano –, tako da so sredi sezone igralci na treningih nekaj časa igrali le nogomet in košarko.

Lige prvakov ne bo

Borac se je že odpovedal kvalifikacijam za ligo prvakov, vprašaj pa visi tudi nad njegovo udeležbo v ligi Seha. Še več, kaj se v klubu dogaja, pravzaprav ne ve nihče. Zdi se, da je položaj še slabši, kot je bil pred letom.

Nekdanji slovenski reprezentant pravi, da se v Banjaluko, čeprav ga nanjo vežejo trdne čustvene vezi in čeprav je bil s športnim vidikom sezone zelo zadovoljen, skoraj zagotovo ne bo vrnil. Nekoč trener Rudarja, Zagorja, Krškega in grškega Patrasa bo tako nove karierne izzive poiskal drugje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin