Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 3. 2022,
9.50

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 14. 3. 2022, 9.50

2 leti, 1 mesec

Zbor slovenske rokometne reprezentance

Slovenci zbrani prvič po januarskem polomu: "Zavel je nov, pozitiven veter"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Uroš Zorman | Uroš Zorman je prvič v vlogi selektorja. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Uroš Zorman je prvič v vlogi selektorja.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v nedeljo začela novo poglavje. V Izoli je namreč pod vodstvom novega selektorja Uroša Zormana začela priprave na prvo tekmo kvalifikacij na svetovno prvenstvo, ki ga bosta prihodnje leto gostili Poljska in Švedska. Slovence prva tekma z Italijo čaka že v sredo.

Čeprav je slovenski selektor Uroš Zorman na priprave povabil 22 rokometašev, pa se jih je na prvem nedeljskem treningu zbralo le 12. Preostali se bodo izbrani vrsti zaradi klubskih obveznosti priključili danes, brez udejstvovanja v izbrani vrsta pa sta tokrat ostala Borut Mačkovšek, ki je zaradi bolezni ostal na Madžarskem, in Aleks Kavčič, ki ima težave z ramo. Kot zamenjavo zanju je Zorman vpoklical debitanta v izbrani vrsti, Uroša Miličevića. Zaradi slabe uvrstitve na turnirju stare celine bodo morali za nastop na svetovnem prvenstvu odigrati dva kvalifikacijska kroga, najprej jih čakata tekmi z Italijo, če bodo uspešni, pa jih potem čakata še tekmi s Srbijo.

Časa za priprave na prvo tekmo po polomu na januarskem evropskem prvenstvu Slovenci ne bodo imeli veliko. Že v torek potujejo v Italijo, v sredo pa jih že čaka obračun z Italijo (18.00). Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo v dvorani Golovec (14.30).

Borut Mačkovšek je zbolel. | Foto: Reuters Borut Mačkovšek je zbolel. Foto: Reuters

"Tako reprezentanca kot tudi jaz komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Fantom ne bom povedal veliko novega, se pa bomo temeljito pogovorili o tistih zadevah, o katerih smo govorili že v zadnjem mesecu. Pred tekmo se moramo ukvarjati predvsem s seboj. Od prve tekme nas ločijo slabi trije dnevi in en malo bolj resen trening, saj se večina fantov reprezentanci priključi šele v ponedeljek," je ob začetku priprav dejal Zorman.

"Pokazati moramo, da še vedno znamo igrati rokomet in se vrniti tja, kjer nam je mesto," pa je ob začetku priprav dejal Staš Skube. | Foto: Reuters "Pokazati moramo, da še vedno znamo igrati rokomet in se vrniti tja, kjer nam je mesto," pa je ob začetku priprav dejal Staš Skube. Foto: Reuters Skube: Zavel je nov veter

Novega začetka in nove reprezentančne akcije se veselijo tudi slovenski reprezentanti. "Veselimo se izziva z novim selektorjem. Med seboj se dobro poznamo, saj smo skupaj tudi igrali. V ekipi pričakujem dobro energijo, ki nam bo dala dodatnega vetra v jadra. Po neuspehu na Madžarskem se moramo sestaviti in priti nazaj na stara pota. V Sloveniji imamo veliko število kakovostnih igralcev. Sposobni smo doseči dober rezultat," je prepričan krožni napadalec Blaž Blagotinšek.

"Z novim vodstvom reprezentance je zavel nov, pozitiven veter. Verjamem, da bo vse potekalo tako, kot mora. Vedno se je lepo vrniti v Slovenijo. Vesel sem, da sem doma z reprezentančnimi soigralci. Verjamem, da bomo v teh nekaj dneh dobro trenirali. Zavedamo se, kaj nas čaka v prihodnjih dneh in, v to trdno verjamem, tudi čez mesec dni proti Srbiji. Pokazati moramo, da še vedno znamo igrati rokomet in se vrniti tja, kjer nam je mesto," pa je ob začetku priprav dejal Staš Skube.

Preberite še:

Vid Kavtičnik
Sportal Nekdanji slovenski kapetan sprejel povsem nov izziv
RK Trimo Trebnje : Rhein-Neckar Löven, liga EHF
Sportal Hladna prha za Zormanove v Šmartnem, Celjani so se namučili pri Slovanu
Ne spreglejte