Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 1. 2022,
19.46

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Nejc Cehte Italija priprave evropsko prvenstvo Ljubomir Vranješ slovenska rokometna reprezentanca

Torek, 4. 1. 2022, 19.46

2 leti, 3 mesece

Slovenska rokometna reprezentanca

Slovenci v sredo proti Italiji, selektor Vranješ vpoklical Nejca Cehteta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Slovenska rokometna reprezentanca, Ljubomir Vranješ, Slovenija Norveška | Selekcijo Ljubomirja Vranješa pred odhodom na EP čakata še dve prijateljski tekmi z Italijo. | Foto Reuters

Selekcijo Ljubomirja Vranješa pred odhodom na EP čakata še dve prijateljski tekmi z Italijo.

Foto: Reuters

Slovenski rokometaši bodo v sredo igrali predzadnjo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom. V ekipi bo tudi Nejc Cehte, ki ga je selektor Ljubomir Vranješ poklical v moštvo kot zamenjavo za poškodovanega Tadeja Kljuna, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Rokometna reprezentanca Slovenije se bo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Debrecen, kjer jo 13., 15. in 17. januarja čakajo tekme skupinskega dela proti Severni Makedoniji, Danski in Črni gori, še na dveh pripravljalnih tekmah pomerila z izbrano vrsto Italije. Prvič že jutri v Trbovljah ob 20. uri.

slovenska rokometna reprezentanca, trening, Urban Lesjak
Sportal Prvi udarec za Slovence

Poškodovani Kljun odšel, Cehte prišel

Nejc Cehte je znova v reprezentanci. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Nejc Cehte je znova v reprezentanci. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Slovensko moštvo, ki je priprave začelo dan po božiču, od 2. januarja trenira v številčnejši postavi. V Zrečah sta se reprezentančni zasedbi po novem letu priključila slovenska predstavnika v nemškem državnem prvenstvu, Miha Zarabec in Urh Kastelic. Reprezentančni tabor je zaradi poškodbe dlani na tekmi proti Hrvaški, ki jo je naša izbrana vrsta dobila s 33:28, zapustil Tadej Kljun, na položaju desnega zunanjega pa je praznino zapolnil Nejc Cehte. Devetindvajsetletni Posavec, ki brani barve TSV Hannovra, je v dresu z državnim grbom do zdaj zbral 37 nastopov.

"Vabilo v reprezentanco me je razveselilo. V čast mi je zastopati svojo državo. Upam, da se bomo držali načrtov in dosegli rezultat, ki si ga želimo. Imel sem nekaj več dopusta kot preostali, a moram to nadomestiti v prihodnjih dneh. Predvsem moram z ekipo priti v stik taktično. Od tekme z Italijo pričakujem borbo in zmago," je povedal ob prihodu v Zreče.

Za tekmo z Italijo kandidirajo ...

Za nastop na tekmi z zahodnimi sosedi bodo kandidirali krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tilen Sokolič, Blaž Janc in Gašper Marguč, zunanji rokometaši Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Vid Levc, Jure Dolenec, Matic Grošelj, Rok Ovniček in Nejc Cehte, srednji zunanji Staš Skube, Miha Zarabec in Domen Makuc, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matic Suholežnik in Vid Poteko ter vratarji Urh Kastelic, Jože Baznik in Aljaž Panjtar.

urh kastelic
Sportal V Zreče prispeli tudi "nemci": Treba se je samo znova privaditi na znane obraze

Preizkušnja z Italijo bo slovenski ekipi služila za piljenje forme in preizkušanje selektorjevih taktičnih zamisli. Italijanska reprezentanca, ki se na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem ne bo predstavila, je kvalifikacije za zaključni turnir stare celine končala kot tretja v skupini z Norveško, Belorusijo in Latvijo. Zadnji obračun slovenske in italijanske izbrane vrste sega v leto 2005, ko je bilo naše moštvo na sredozemskih igrah v Almerii boljše s 30:27.

Ekipa Slovenije se bo po preizkusu proti Italiji vrnila v Zreče, nato pa se z istimi tekmeci znova spopadla na petkovi tekmi v Kopru. Na skrajni vzhod Madžarske bodo rokometaši in člani strokovnega štaba odpotovali 11. januarja.

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Hrvaška, Gašper Marguč
Sportal Slovenci na prvem preizkusu moči do zanesljive zmage nad Hrvati

Pripravljalni tekmi slovenske reprezentance:

Sreda, 5. januar (Trbovlje - dvorana Polaj):
20.00, Slovenija - Italija

Petek, 7. januar (Koper - arena Bonifika):
19.00, Slovenija - Italija

Spored tekem slovenske reprezentance na EP:

Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januar:
18.00, Slovenija – Severna Makedonija

2. krog, sobota, 15. januar:
20.30, Slovenija - Danska

3. krog, ponedeljek, 17. januar:
18.00, Črna gora - Slovenija

Elohim Prandi
Sportal Francoskega rokometaša z nožem večkrat zabodli na silvestrovanju v Parizu
Ne spreglejte