Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
17. 1. 2015,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo

Sobota, 17. 1. 2015, 9.59

8 let

Sergej Rutenka bo spet slovenski prijatelj po tekmi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na svetovnem prvenstvu v Katarju so slovenski rokometaši na prvi tekmi pričakovano visoko slavili proti Čilu. Danes jih čaka bistveno zahtevnejše srečanje z Belorusijo.

"Hvala bogu smo potrebovali le en polčas, v drugem smo namreč postavili stvari na mesto, kjer morajo biti," je po visoki zmagi nad Čilom za trinajst golov dejal kapetan rokometne reprezentance Uroš Zorman. Slovenija je v prvem polčasu igrala povprečno, Čile, ki je po kakovosti tretja ameriška ekipa, je celo nekajkrat vodil. Po odmoru je bilo za dvomestno prednost dovolj že nekaj minut.

Druga tekma – danes ob 15. uri – bo bistveno drugačna. Na drugi strani bodo v dvorani Lusail stali stari znanci Belorusi, na čelu z nekdanjim slovenskim reprezentantom Sergejem Rutenko. Na prvi tekmi proti Španiji je nekdanji rokometaš Celja in Gorenja, zdaj pa Barcelone dobil rdeči karton, a bo danes lahko igral.

Osnova je obramba

Pred tekmo in po tekmi bosta z Rutenko prijatelja, zatrjuje Zorman. Med njo pa gotovo zagrizena tekmeca.

"Že od začetka se bomo morali predstaviti v povsem drugačni luči kot proti Čilu. A že prej sem napovedoval, da bomo stopnjevali formo. Marsikaj smo se naučili, prebili led. Mislim, da bo z Belorusijo veliko bolje kot na prvi tekmi. Če ne bo, se bomo po njej malo čudno gledali," obljublja Zorman, ki je med tekmo nekoliko povzdignil glas tako na tekmece kot soigralce in sodnike: "Biti moramo čvrsti v obrambi, na čelu z vratarjema, doseči čim več lahkih golov. V napadu bomo morali igrati z j***, če bomo želeli dati gol." Tekmeci so namreč precej visoki.

Slovenci prav gotovo razmišljajo o dolgovih. Beloruskih, namreč. Ekipa, ki jo še vedno vodi Jurij Ševcov, je namreč Slovence poleti 2013 prikrajšala za nastop na evropskem prvenstvu s šokantno zmago v Stožicah. Ekipi pa se tudi odlično poznata, saj sta bili tekmici tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Ne spreglejte