Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
11.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Natisni članek

Veselin Vujović trening Rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 11.59

6 let, 6 mesecev

Slovenski rokometaši pred poletom na Norveško še zadnjič vadili

Selektor zaradi poškodbe pomembnega igralca dve noči brez spanca

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

vujovic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski rokometaši z mešanico optimizma, a tudi previdnosti zrejo proti sredini povratni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo z Norvežani. Na prvi so si priigrali šest zadetkov zaloge. Novi poškodovani je Darko Cingesar, s kapetanom je bolje.

Slovenci so opravili zadnji trening pred odhodom v norveški Stavanger. Tam bo v sredo (19.00) odigrala drugo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Franciji. Na prvi polovici obračuna si je Slovenija priigrala odlično popotnico, zmago s 24:18. A glede na pregovorno skandinavsko nepopustljivost bi imela vsakršna lahkomiselnost lahko izredno visoko ceno. Selektor Veselin Vujović je že prej napovedal, da prednosti ne bodo odšli branit, ampak srečanje dobit.

Dobra vest je, da je kapetan Uroš Zorman že včeraj normalno vadil. To je danes poskusil tudi Vid Kavtičnik. Oba sta izpustila prvo tekmo. Na Norveškem gotovo ne bo igral Primož Prošt.

Darko Cingesar, ki se je v Celju zelo izkazal, praktično nima možnosti za nastop. Predvsem pa si želi ozdraveti do priprav na olimpijske igre. | Foto: Vid Ponikvar Darko Cingesar, ki se je v Celju zelo izkazal, praktično nima možnosti za nastop. Predvsem pa si želi ozdraveti do priprav na olimpijske igre. Foto: Vid Ponikvar

Na delu priložnostni levi krili

A po celjski tekmi je reprezentanco razredčila dodatna poškodba. Darko Cingesar, levo krilo številka ena, je že na ogrevanju začutil bolečino v rami, stisnil zobe, a ima zelo malo ali nič možnosti za nastop.

"V Celju smo opravili odlično delo. Odigrali smo hrabro, v napadu moramo še marsikaj popraviti. Velike težave nam predstavlja nenadna poškodba Darka Cingesarja, ki je za moj koncept igre zelo pomemben. Simon Razgor ne more igrati na položaju v obrambi, kjer lahko Cingesar. Poleg tega bo težko zdržal vseh 60 minut. Drugih rešitev pa nimamo. Zaradi tega dve noči ne spim. Zelo sem zaskrbljen. Ne pa prestrašen. Na treningu bomo preizkusili, katere alternative lahko najdemo," je z resnim obrazom povedal Vujović in prikimal vprašanju, ali kot priložnostni levi krili vidi Marka Bezjaka in Sebastiana Skubeta. O 17-erici, ki bo potovala v Stavanger, se bo predvidoma odločil v naslednjih urah.

Ne spreglejte