Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 12. 2014,
15.51

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marta Bon Slovenija Belorusija

Sobota, 6. 12. 2014, 15.51

2 leti, 6 mesecev

"Sami sebi in drugim dokazali, da smo mentalno trdna reprezentanca."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ženska rokometna reprezentanca je v Zürichu izpolnila cilj, premagala vse tri tekmece, dobila predkvalifikacijski turnir, tako da mora za svetovno prvenstvo izločiti le še enega nasprotnika.

Svetel dan za slovenski rokomet. Ženska reprezentanca je storila pomemben korak k ponovni uvrstitvi na veliko tekmovanje, ki si ga tako želi. Na predkvalifikacijskem turnirju v Švici je podrla vse tri keglje ter premagala domačinke, Grkinje in nazadnje še Belorusinje. Tako si je priigrala junijski dvoboj dodatnih kvalifikacij, ki ga bosta sestavljali dve tekmi. Skupni zmagovalec bo odpotoval na Dansko, kjer bo svetovno prvenstvo decembra prihodnje leto.

Selektorica Marta Bon, ki je morala zaradi odsostnosti Nine Jeriček in Maje Šon na zunanjih položajih poseči tudi po manj ustaljenih potezah, je bila po izpolnjenem načrtu zelo zadovoljna: "Dosegli smo pomembno zmago, ki smo je vsi zelo veseli. Današnja tekma je bila zahtevna, za zmago smo se morali pošteno potruditi, Belorusija se je izkazala za zelo težko tekmico."

O celotnem turnirju, ki ga je Slovenija končala s stoodstotnim izkupičkom, je selektorica povedala: "Z našimi nastopi v Zürichu sem zelo zadovoljna. Skozi turnir smo stopnjevali svojo pripravljenost in najboljšo predstavo prikazali prav na najpomembnejši zadnji tekmi. Na tekmi z Belorusijo smo sami sebi in drugim pokazali, da smo čedalje bolj kakovostna in mentalno trdna reprezentanca, kar je lepa osnova pred junijskima dodatnima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem."

Zdaj bodo misli reprezentantk spet usmerjene v klubsko dogajanje, tistih najboljših, med katerimi si čim prej spet želijo biti tudi Slovenke, pa na evropsko prvenstvo, ki se začne jutri in bo potekalo na Hrvaškem in Madžarskem.

Ne spreglejte