Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2024,
19.38

Osveženo pred

3 tedne, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Latvija slovenska ženska rokometna reprezentanca

Četrtek, 4. 4. 2024, 19.38

3 tedne, 4 dni

Rokomet, kvalifikacije za EP 2024 (Ž), 5. krog

Pomlajene Slovenke visoko zmagale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
slovenska ženska rokometna reprezentanca | Pomlajene Slovenke so se takole veselile visoke zmage nad Latvijo. | Foto RZS

Pomlajene Slovenke so se takole veselile visoke zmage nad Latvijo.

Foto: RZS

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je odigrala tekmo petega kroga kvalifikacij za letošnje evropsko prvenstvo proti Latviji. Izbranke Dragana Adžića so dvoboj v Dobeleju proti zadnjeuvrščeni zasedbi skupine 4 dobile s 34:16. V nedeljo se bodo na Kodeljevem na zadnji tekmi kvalifikacij pomerile še z Italijo.

Dragan Adžić
Sportal Selektor predstavil dva različna seznama igralk

Slovenske igralke se iz Latvije pričakovano vračajo z novima dvema točkama. Kljub temu, da so igrale v dodobra spremenjeni postavi, v kateri so manjkale številne prvokategornice, ki se v domovini pripravljajo na olimpijski kvalifikacijski turnir v Nemčiji, so bile precej premočan tekmec za gostiteljice.

Za Slovenke je bila to tretja zmaga na petih tekmah in so s šestimi točkami na drugem mestu skupine, vodijo Francozinje z 10 točkami, potem ko so v sredo v gosteh visoko s 36:13 ugnale Italijo. Ta je pri štirih točkah. Na EP sicer potujeta po dve najboljši reprezentanci iz osmih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene zasedbe.

Nena Černigoj po zmagi v kvalifikacijah za EP 2024:

Slovensko vrsto med 11. in 14. aprilom čakajo še olimpijske kvalifikacije v Neu-Ulmu. Za prvi nastop na OI se bodo pomerile proti Nemčiji, Paragvaju in Črni gori.

Sama tekma v Latviji je bila pričakovano povsem enostranska. Čeprav je Adžićeva četa v povprečju štela le 19,2 leta, je bila vseeno nekaj razredov boljša od skromnih gostiteljic, ki so že v Celju na prvi medsebojni tekmi izgubile s 13:51.

To je pokazal že sam uvod tekme, ko je bilo hitro 8:1 za slovenske igralke, med katerimi je bilo sedem debitantk. Po 20 minutah je bilo že 14:3 po protinapadu Tinkare Rakovec. Polčas so Slovenke dobile z 18:5. Nena Černigoj in Ema Hrvatin sta v tem delu zadeli po štirikrat.

Tekma je bila odločena že takrat, mlade Slovenke pa so se še naprej dokazovale in še višale prednost, ki je malce pred koncem znašala 19 golov. Pri domačih je polovico golov dosegla Linda Kanepe, pri Sloveniji pa sta bili na koncu s po šestimi goli najboljši strelki Černigoj in Tea Pogorelc.

"Vesel sem, da so vse mlade igralke izkoristile priložnost in dokazale, da ima Slovenija potencial za naslednje cikluse," je bil po zmagi zadovoljen selektor Adžić. "Igrale smo od prve do zadnje minute, od prve do zadnje igralke smo dale vse od sebe," pa je poudarila Nena Černigoj.

Tea Pogorelc po zmagi v kvalifikacijah za EP 2024:

Rokomet, kvalifikacije za EP 2024, 5. krog:

Četrtek, 4. april:

Lestvice:

Ne spreglejte