Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
18.31

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Dragan Adžić kvalifikacije za evropsko prvenstvo Francija slovenska ženska rokometna reprezentanca

Nedelja, 3. 3. 2024, 18.31

1 mesec, 3 tedne

Rokomet, kvalifikacije za EP 2024 (Ž), 4. krog

Še en hud poraz Slovenk proti Francozinjam #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Slovenija - Francija, kvalifikacije za EP, Orleans | Slovenke so doživele še en hud poraz. | Foto RZS

Slovenke so doživele še en hud poraz.

Foto: RZS

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je v Orleans na tekmo kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu proti Franciji odpravile z jasnim ciljem, da popravijo slab vtis s četrtekove tekme v Velenju, ki so jo varovanke Dragana Adžića izgubile z 20:35. Doživele pa so še hujši poraz, tokrat so jih aktualne svetovne in olimpijske prvakinje premagale kar z 41:22 (19:9).

Slovenska ženska rokometna reprezentanca
Sportal V Francijo z jasnim ciljem: popraviti slab vtis iz Velenja

Slovenska ženska izbrana vrsta je v tem ciklu kvalifikacij dvakrat zmagala in dvakrat izgubila. Ob dveh visokih porazih proti Franciji ima še zanesljivi zmagi doma proti Latviji (51:13) in v gosteh proti Italiji (31:18). Na lestvici imajo Francozinje osem točk, sledi Slovenija s štirimi, Italija ima dve po četrtkovi zmagi proti Latviji, ki je še naprej pri ničli. Francozinje so si z zmago že zagotovile nastop na EP, Italija in Latvija sta dvoboj četrtega kroga začeli ob 18.30.

Ana Gros po tekmi:

Francozinje so današnji dvoboj udarno začele in se hitro odlepile na pet golov razlike (6:1). Adžićeve varovanke so nato le malce strnile vrste in ohranjale razliko petih, šestih golov.

Po zadetku Barbare Lazović za 7:12 v 22. minuti so domačinke še enkrat več pritisnile na plin. V obrambi so odigrale agresivno, v napadu učinkovito, kar je botrovalo 11 golom naskoka v 28. minuti. Na odmor so svetovne in olimpijske prvakinje odšle z desetimi goli naskoka.

Tamara Mavsar po tekmi:

Tudi v drugem delu Slovenkam ni šlo. Francozinje so bile neusmiljene, kaznovale vsako slovensko napako in v napadu delovale poletno. Prednost so tako v 42. minuti dvignile na +19.

Adžićeva minuta odmora je vsaj delno ustavila nalet domačih, ki so nato nekoliko popustile. Slovenke so dosegle delni izid 5:0, znižale na 18:33, a se je do konca razlika spet dvignila. Za nameček je v 45. minuti najboljša slovenska strelka Ana Gros po tretji izključitvi prejela rdeč karton. Dvoboj se je končal z 41:22, kar je najvišji poraz Slovenije proti Franciji.

Dragan Adžić po tekmi:

Pri domačih sta izstopali Chloe Valentini z devetimi in Tamara Horacek z osmimi goli. Pri Slovenkah je Ana Gros dosegla pet, Tamara Mavsar pa štiri gole.

Na prvenstvo stare celine, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom potekalo v Avstriji, Švici in na Madžarskem, se neposredno uvrstita najboljši reprezentanci vsake izmed osmih skupin. Napredovale bodo tudi najboljše štiri tretjeuvrščene zasedbe.

Po današnjem obračunu v Franciji Slovenke aprila sledi še zadnji cikel kvalifikacijskih tekem. V gosteh se bodo z Latvijo merile 3. ali 4. aprila, 7. aprila pa še doma z Italijo.

Francija : Slovenija 41:22 (19:9)

Palača športov, gledalcev 2500, sodnici: Vranes in Wenninger (obe Avstrija)

Francija: Glauser, Sako, Nocandy 2, Toublanc 3, Valentini 9, C. Lassource 4, Zaadi 3, Flippes 3, Kanor 3, Horacek 8 (6), Foppa 2, Nze Minko 2, Ondono, Granier 1, Bouktit, Grandveau 1.

Slovenija: Vojnović 1, Pandžić, Klemenčič 1, Novak, Gros 5 (3), Omoregie, Marković, Spreitzer, Stanko 3, A. Abina 2, Mavsar 4 (1), Ljepoja 2, Varagić, Lazović 2, Svetik, Hrvatin 2.

Sedemmetrovke: Francija 6 (6), Slovenija 4 (5).
Izključitve: Francija 8, Slovenija 10 minut.
Rdeči karton: Gros (45.).

Rokomet, kvalifikacije za EP 2024, 4. krog:

Nedelja, 3. marec:

Sobota, 2. marec:

Lestvice:

Ne spreglejte