Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2024,
19.20

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Francija Tamara Mavsar Dragan Adžić kvalifikacije za evropsko prvenstvo slovenska ženska rokometna reprezentanca

Sobota, 2. 3. 2024, 19.20

1 mesec, 3 tedne

Rokomet, pred kvalifikacijsko teko za EP

V Francijo z jasnim ciljem: popraviti slab vtis iz Velenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Slovenke želijo v Franciji popraviti slab vtis iz Velenja. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenke želijo v Franciji popraviti slab vtis iz Velenja.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je odpotovala v Orleans, kjer bo v nedeljo končala drugi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Ob 17. uri se bo pomerila s Francijo. V osrčje Francije se je reprezentanca odpravila z jasnim ciljem, da popravi slab vtis s prvega obračuna v Velenju, so zapisali pri Rokometni zvezi Slovenije.

Slovenija - Francija, rokomet, kvalifkacije za EuroHandball
Sportal Slovenke odlične v prvem polčasu, v drugem pa popoln polom

Slovenke v skupini 4 trenutno s štirimi točkami zasedajo drugo mesto. Jeseni so zanesljivo ugnale Latvijke in Italijanke, edini poraz na dosedanjih treh tekmah pa doživele minuli četrtek, ko so jih v Velenju premagale olimpijske in svetovne prvakinje Francozinje, ki v kvalifikacijah še ne poznajo poraza.

Na evropsko prvenstvo, ki ga bodo konec leta gostile Avstrija, Madžarska in Švica, bosta napredovali najboljši dve reprezentanci skupine ter štiri najboljše tretjeuvrščene izbrane vrste iz vseh osmih kvalifikacijskih skupin.

Slovenke v preostanku kvalifikacij aprila čaka še gostovanje v Latviji in tekma z Italijankami na Kodeljevem.

V Franciji imajo Slovenke jasen cilj, da popravijo slab vtis z drugih 30 minut tekme v Velenju.

Tamara Mavsar: Upam, da v Franciji odigramo dva dobra polčasa. | Foto: www.alesfevzer.com Tamara Mavsar: Upam, da v Franciji odigramo dva dobra polčasa. Foto: www.alesfevzer.com

"Vemo, kaj moramo popraviti"

"Vse se dobro zavedamo, da si takšnega polčasa in takšne končne razlike ne bi smele privoščiti, čeprav so nam nasproti stale svetovne in olimpijske prvakinje. Stvari smo analizirali. V Velenju smo imeli precej rezerv pri agresivnosti na obeh straneh igrišča. V napadu morda na trenutke nismo bile tako nevarne za doseganje zadetkov kot v prvem polčasu, zgrešile smo tudi preveč neoviranih strelov. Vemo, kaj moramo popraviti. Upam, da v Franciji odigramo dva dobra polčasa," je pred povratno tekmo dejala Tamara Mavsar.

Dragan Adžić: Verjamem, da se lahko vrnemo v prvi polčas tekme v Velenju, ko smo glede na tekmice igrali zelo dobro.  | Foto: www.alesfevzer.com Dragan Adžić: Verjamem, da se lahko vrnemo v prvi polčas tekme v Velenju, ko smo glede na tekmice igrali zelo dobro. Foto: www.alesfevzer.com

Medtem pa črnogorski trener na slovenski klopi Dragan Adžić ostaja optimističen. "Verjamem, da lahko nadaljujemo oziroma se vrnemo v prvi polčas tekme v Velenju, ko smo glede na tekmice igrali zelo dobro. Upoštevali smo dogovore, imeli potrebno moč in osredotočenost. Na tem bomo gradili igro pred povratno tekmo in tudi pred olimpijskim kvalifikacijskim turnirjem," je med drugim dejal Adžić.

Ta je danes zjutraj na pot v Francijo odpeljal 18 igralk, 16 jih bo lahko nastopilo na tekmi. Ob postavi Slovenije iz prve tekme v Velenju sta z ekipo odpotovali tudi Erin Novak in Nena Černigoj.

Preberite še:

EHF Euro2022: Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Elizabeth Omoregie
Sportal Povratek pomembne reprezentantke: Izjemno sem pogrešala soigralke
Ne spreglejte