Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 12. 2012,
9.47

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miha Žvižej Zreče rokomet

Četrtek, 27. 12. 2012, 9.47

2 leti, 11 mesecev

Prvi test kmalu, pretirane utrujenosti ne čutijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Miha Žvižej je eden izmed šestnajsterice, ki se bo med 11. in 27. januarjem borila na svetovnem prvenstvu. Krožni napadalec francoskega Toulousa pravi, da bo preboj iz skupine nujen.

Krožni napadalci so tisti, ki so najbolj na udaru. Predvsem fizično. In Miha Žvižej poleg Mateja Gabra ter Uroša Bundala tvori trojico, ki bo Slovenijo na tem položaju zastopala na svetovnem prvenstvu, od katerega javnost in navijači pričakujejo veliko. "Tudi sami dosti pričakujemo. Za zdaj smo kompletni, tudi starejši igralci so na zelo visoki ravni. Prvi cilj je gotovo preboj iz skupine, potem pa je vse odvisno od žreba. Gotovo pa moramo brez težav priti čez skupino,'' pravi mlajši izmed bratov Žvižej, ki si kruh služi pri francoskem Toulousu.

Francoska liga se približuje Bundesligi

"Začeli smo slabo," se spominja začetka sezone, ko zaradi pogodbe, ki ni bila usklajena s pravili, ni mogel igrati. "Bili so finančne težave, sploh na mestu predsednika kluba. Zdaj imamo novega predsednika, vse finančne stvari in organizacija nasploh se je uredila. Zelo sem vesel, da sem tam, mislim pa, da bo po novem letu tisto pravo, ko bomo stvari začeli nadgrajevati iz pozitivne ničle." Veseli ga tudi dejstvo, da postaja francosko prvenstvo vedno močnejše. "Če se bo tako nadaljevalo, se lahko francoska liga precej približa Bundesligi," pravi 25-letnik, ki se je v Francijo preselil iz danskega Silkeborga. "Tudi na Danskem so klubi na zelo visoki ravni, tukaj ni nobene razlike. Je pa prvenstvo toliko močnejše."

Slovenci, ki se na svetovno prvenstvi pripravljajo v Zrečah so v sredo pričeli z drugim delom priprav. Ta bo trajal do 31. decembra, izbrano vrsto Borisa Deniča pa na predvečer silvestrovega čaka tudi prva pripravljalna tekma. Nasprotniki bodo Alžirci, ki bodo prav tako nastopili v Španiji. Pretirane utrujenosti, pravi Žvižej, kljub napornemu ritmu ni. "Normalno je, da utrujenost je prisotna, a to ni tista utrujenost, da se iz telesa ne bi dalo nič izvleči. Sezona se je v bistvu šele začela, sam neke težke utrujenost ne čutim."

Ne spreglejte