Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
17. 6. 2015,
7.19

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet stave Montpellier Primož Prošt sodišče

Sreda, 17. 6. 2015, 7.19

5 let

Primož Prošt: Stava največja napaka v življenju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V procesu, ki obravnava stavniško afero Montpellier, je prišlo na vrsto tudi zaslišanje slovenskega rokometnega vratarja Primoža Prošta.

Primož Prošt je med skupaj 16 soobtoženimi, a vsi niso stavili, že ob razkritju priznal, da je stavil na zaostanek svoje ekipe v prvem polčasu prvenstvene rokometne tekme proti Cessonu maja 2012.

Montpellier si je tedaj že zagotovil naslov, njegov tekmec pa je bil uvrščen bistveno nižje, poleg tega so favoriti igrali brez poškodovanih Nikole in Luke Karabatića, Mladena Bojinovića, Vida Kavtičnika in Samuela Honrubie. Prošt je dejal, da je tedaj stavil prvič in zadnjič, zanj pa je to opravila oseba, katere identitete ni želel razkriti: "Šlo je za moj denar in mojo odgovornost." Dejal je, da je vložil tri tisoč evrov, zaradi visoke kvote pa je bil njegov dobiček 5.700 evrov.

Slovenski vratar, ki je po izbruhu afere odšel v nemški Göppingen, kjer se je odlično uveljavil in ohranil visok reprezentančni status, je svoje dejanje že pred časom označil za "največjo napako v življenju".

"Če tuhtam za nazaj, sploh ne vem razloga za to odločitev. Če bi razmišljal – več kot očitno nisem nič razmišljal –, se za stavo gotovo ne bi odločil. Zneski niso bili takšni, da bi od njih obogatel ali imel zagotovljeno prihodnost. Pogodbo sem imel dobro, z družino smo se počutili super, takšen je bil tudi klub. Rekel bi, da je bila to bolj neumnost, trenutek nepremišljenosti ali morda naivnosti. Finance niso bile povod za stavo," je povedal.

Zanjo se je odločil, ker je imela ekipa ponavadi na začetkih takšnih tekem težave in zaradi odsotnosti poškodovanih pomembnih soigralcev. Slovenski reprezentant, ki ni vedel, da mu staviti prepoveduje pogodba, je branil le v drugem polčasu, zato ni mogel vplivati na izid, kar je verjetno njegov dober argument proti obtožbam glede prirejanja rezultata. Sojenje se bo nadaljevalo v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte