Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
27. 11. 2016,
16.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Riko Ribnica Robert Beguš rokomet Pokal EHF Nik Henigman Patrik Leban

Nedelja, 27. 11. 2016, 16.13

6 let, 6 mesecev

Po velikem uspehu ribniškega rokometnega kluba

Presežek v Ribnici: Navijači so nas ponesli, ko je bilo to najbolj potrebno #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
ribnica leban henigman grebenc | Foto L. G.

Foto: L. G.

Ribniški rokometaši so po odlični tekmi in izdatni zmagi nad romunsko Politehnico že v svoji prvi evropski sezoni napredovali v skupinski del pokala Evropske rokometne zveze (EHF). Ni še zagotovo, da bodo tri domače tekme lahko igrali v svoji dvorani.

Mešanica narodnozabavne, balkanske in še kakšne glasbe je dolgo v noč odzvanjala po Ribnici. Zasluženo. Tamkajšnji rokometni klub je rekel da evropskemu pokalu EHF, ki v nasprotju z njegovim veličanstvom nogometom v blagajno bolj ali manj prinaša minus, ne dobička, in nemudoma poskrbel za čisti presežek. In to brez članov prve postave Blaža Nosana in Janeza Skuška, ki sta poškodovana.

Potem ko je Ribnica na prvi tekmi proti bogatejši in izkušenejši Politehnici v Romuniji izgubila za pet golov, je zaostanek v domači dvorani pred okrog 900 glasnimi navijači nadoknadila v dvojni meri. Po koncu izvrstno odigrane tekme je na semaforju pisalo 30:19 za Ribničane.

Ključni dejavniki tekme so bili ostra obramba, vratarski učinek, hitri prehodi na drugo stran igrišča in odlična realizacija na postavljeno obrambo Romunov. Ribnica bo tako v svoji krstni evropski sezoni nastopila v skupinskem delu pokala EHF.

Del vzdušja iz Ribnice in vtisi prvega strelca (9 golov) Patrika Lebana:

Robert Beguš se zahvaljuje navijačem. | Foto: L. G. Robert Beguš se zahvaljuje navijačem. Foto: L. G. Pomemben je vsak

"Pomemben je tako igralec, ki igra 60 minut, kot tisti, ki je na igrišču minuto. Ko gre vse prav, kot je tokrat nam, je lepo biti igralec, trener, navijač Ribnice. Treba pa je razumeti, da ni in ne bo vedno tako.

Vzdušje? Vrhunsko. Odkar sem v Ribnici, še nikoli ni bilo tako. Navijači so nas ponesli v pravih trenutkih, ko smo najbolj potrebovali podporo. Zahvaljujem se za to in gledalce vabim tudi na naslednje tekme," je po tekmi dejal trener Robert Beguš.

Ljubljančan, ki v Ribnici deluje četrto sezono, vedno znova prestavlja mejnike kluba. Ta je lansko sezono zasedel tretje mesto v prvenstvu in pokalu. V letošnji pa v državnem prvenstvu,brez Celje in Gorenja, zanesljivo vodi na lestvici.

Ribničani so evropski izziv sprejeli v letu, ko praznujejo 60-letnico kluba. | Foto: L. G. Ribničani so evropski izziv sprejeli v letu, ko praznujejo 60-letnico kluba. Foto: L. G. Dokazovanje v Evropi, srce in še nekaj

"V napredovanje smo verjeli ves teden. Hvala fantom, ki so dokazali, da lahko premagamo tudi tako kakovostno ekipo, trenerski ekipi in vodstvu kluba. Bili smo pripravljeni na njihovo živčnost in izzivanje. Želja ob žrebu nimam, želimo si le dokazovati v Evropi," pa so bile besede reprezentanta Nika Henigmana, ki je prispeval nekaj pomembnih zadetkov.

Njegova želja je vsekakor, da bi Ribničani evropske tekme igrali v domači dvorani. To še ni gotovo, saj Evropska rokometna zveza birokratsko zahteva tribune na obeh straneh dvorane. Gotovo pa je resnična misel enega od ribniških navijačev, ki je opisal pogovor s predstavniki romunskega kluba.

"Rekli so mi, da imajo srce. Jaz pa sem jim odvrnil, da imamo mi srce in j***a." Ribničani so pokazali, kako se odigra tekmo sezone, in demonstrirali oboje.

Ne spreglejte