Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
26. 11. 2016,
21.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Riko Ribnica rokomet Robert Beguš Nik Henigman

Sobota, 26. 11. 2016, 21.13

6 let, 6 mesecev

Pokal EHF

Naj uspeh v 60-letni zgodovini: Ribnica v skupinski del pokala EHF #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Rokometaši Rika Ribnice so na povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF premagali romunsko Politehnico iz Temišvara s 30:19 (17:9) in se uvrstili v skupinski del tega tekmovanja.

Po najboljši uvrstitvi v klubski zgodovini – v lanski sezoni so se Ribničani zavihteli na tretje mesto tako v prvenstvu kot pokalu –, so Dolenjci sprejeli tudi evropski izziv. Na zgodovinski prvi domači tekmi v evropskih pokalih so nadoknadili zaostanek petih golov z gostovanja pri romunski Politehnici (22:27) in si po izdatni zmagi priborili skupinski del pokala Evropske rokometne zveze (EHF).

Odlično vzdušje

Polna ribniška dvorana - med kakšnimi 900 gledalci je bilo tudi približno sto Romunov - je videla izdatno zmago 30:19 (17:9). Ključna pri tem je bila fanatična obramba na meji izključitve. V njenem zaledju je bil odlični vratar Jošt Perovšek (17 obramb). Ekipa trenerja Roberta Beguša je imela v napadu razpoložene Patrika Lebana (devet golov), ki je glavni ideolog in strelski protagonist moštva, ter reprezentanta Nika Henigmana in Jana Grebenca. Skupaj so poskrbeli za kar 19 od 30 ribniških golov. Odlično realizacijo z desnega krila je imel Slavko Erak.

Politehnica, ki ima na razpolago skoraj trikratnik ribniškega proračuna, je v slabi četrtini tekme dosegla komaj dva zadetka. Njena udarna napadalna aduta Marka Simovića in Marka Pejovića je ribniška obramba 5-1 uspešno zajezila.

Največji uspeh kluba

Izrazitega padca v domači igri ni bilo. Ribnica je imela dobro realizacijo, trdno obrambo in izvrstnega vratarja. Romuni so postajali vse bolj živčni, ribniška prednost pa je že sredi drugega polčasa že poskočila na 11 zadetkov. Romuni so nato zmogli še zadnji juriš, se približali na minus sedem, a so polno ribniško dvorano z zadetki spet na noge spravili Leban, Henigman in Uroš Knavs s protinapadom. Končni izid je bil 30:19. Navijači so skupaj z igralci uspeh proslavili s pomočjo bakel.

Kaj je po tekmi dejal vratar Jošt Perovšek (17 obramb)?

Nadaljevanje februarja

To je največji uspeh v 60-letni zgodovini ribniškega kluba. Ta bo nastopil v eni izmed štirih skupin pokala EHF v družbi treh konkurentov. Tekmovanje se bo začelo februarja. Nazadnje je slovenska ekipa na tej ravni tekmovanja igrala v sezoni 2014/15, ko se je na zaključni turnir pokala EHF uspelo uvrstiti Gorenju.

Pokal EHF, 3. krog:

Sobota, 19. november:
Politehnica
: Riko Ribnica 27:22 (14:11)
Simović 8, Milošević 7; Grebenc 6, Leban 5

Sobota, 26. november::
Riko Ribnica : Politehnica  30:19 (17:9)
Leban 9, Henigman 7, Perovšek (17 obramb); Fenici 5, Lazarov 4, Savić (10 obramb)
Ne spreglejte