Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2019,
18.49

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

liga prvakov Pick Szeged Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 3. 11. 2019, 18.49

4 leta, 5 mesecev

poročilo s tekme pick szeged : celje pivovarna laško

Celjani konkurenčni le v prvem polčasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Celje Pivovarna Laško Elverum | Rokometaši Celja so stik s Szegedom držali le v prvem polčasu. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Rokometaši Celja so stik s Szegedom držali le v prvem polčasu.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v šestem krogu evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti madžarskemu Picku iz Szegeda s 24:31 (14:14).

Celje Pivovarna Laško Elverum
Sportal Celjani po slabšem drugem polčasu izgubili na Madžarskem

Rokometaši iz mesta ob Savinji so po obetavnem prvem polčasu v drugem močno popustili in pričakovano ostali brez točk, navkljub petemu porazu pa imajo še vedno lepe možnosti, da si izborijo nastop v osmini finala.

Prvo priložnost za izpolnitev tega cilja bodo imeli v nedeljo, 10. novembra, ko bodo v Zlatorogu gostili tradicionalnega tekmeca iz Zagreba.

Celjani so sijajno odprli obračun v slovensko obarvanem Szegedu, kjer že vrsto let igrajo Dean Bombač, Matej Gaber, Nik Henigman in Mario Šoštarič ter do najmanjših podrobnosti izpolnjevali taktične zamisli trenerja Tomaža Ocvirka.

Z gibljivo in trdno obrambo so povsem onemogočili rokometno izjemno potentne gostitelje, v napadu pa igrali strpno in strele sprožali iz lepo izdelanih in domiselnih akcijah.

Slovenski prvaki so si v osmi minuti priigrali tri gole prednosti (5:2), v nadaljevanju pa občutili moč "tihih favoritov" za končno zmagoslavje v ligi prvakov. Rokometaši iz Szegeda so močno dvignili svojo igro na vseh frontah in v 11. minuti izenačili na 5:5.

Josip Šarac je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen član Pivovarjev. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Josip Šarac je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen član Pivovarjev. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Celjani so bili v nadaljevanju povsem konkurenčni gostiteljem, v 23. minuti so si po golih Matica Grošlja in Kristjana Horžena znova priigrali dva gola prednosti (11:9).

Španski strateg na madžarski klopi Juan Pastor je z minuto odmora prekinil slovensko prevlado. Njegovi varovanci so v 26. minuti izenačili na 11:11, v končnici prvega polčasa pa so Celjani znova zaigrali zbrano in odgovorno ter se na veliki odmor podali z neodločenim izidom (14:14).

Ocvirkovi izbranci v drugi polovice tekme niso bili kos domačim rokometašem, ki so z rutinsko predstavo uveljavili večji nabor kakovostnih igralcev. Po zgolj sedmih minutah so zaostali za štiri gole (16:20), enajst minut kasneje pa je primanjkljaj znašal šest golov (20:26).

Celjani med 44. in 52. minuto sploh niso dosegli gola, po zaostanku 21:27 v 52. minuti pa je bilo tudi docela jasno, da bosta točki ostali v Szegedu.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Josip Šarac s sedmimi in Kristjan Horžen s šestimi zadetki.

Pick Szeged : RK Celje Pivovarna 31:24 (14:14)

Mestna dvorana, gledalcev 3200, sodnici: Charlotte in Julie Bonaventura (obe Francija).
Pick Szeged: Mikler, Alilović, Maqueda, Stepančić 4, Källman 2, Bodo, Canellas 4, Henigman, Radivojević 8, Gaber 3, Šoštarič, Banhidi 3, Kasparek 1, Bombač 2, Rosta, Žitnikov 4.
Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Rakita 1, Razgor 3, Marguč 1, Šarac 7, Grošelj 1, Poteko 1, Žabić, Silva 2, Kodrin, Horžen 6, Grebenc, Leban 2, Novak.
Sedemmetrovke: Pick Szeged 4 (4), Celje Pivovarna Laško 3 (1).
Izključitve: Pick Szeged -, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
Rdeči karton: /.

Preberite še:

Trimo Trebnje - Maribor
Sportal Mariborčani brez možnosti v Trebnjem, Celjani še brez spodrsljaja
Ne spreglejte