Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2019,
18.31

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 3. 11. 2019, 18.31

4 leta, 5 mesecev

LIGA PRVAKOV, 6. KROG

Celjani po slabšem drugem polčasu izgubili na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Celje Pivovarna Laško Elverum | Celjani so po slabšem drugem polčasu izgubili na Madžarskem. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Celjani so po slabšem drugem polčasu izgubili na Madžarskem.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v prejšnjem krogu zabeležili prvo zmago, so v 6. krogu lige prvakov s 24:31 izgubili pri slovensko obarvanem Szegedu. Pivovarji so bili še ob polčasu izenačeni z Madžari, v drugem delu pa so popustili in vknjižili peti poraz. 

Celjani so odlično odprli srečanje, dvakrat vodili za tri zadetke (4:1, 5:2), nato pa so se v 15. minuti znašli v zaostanku (6:5), a črne minute niso trajale dolgo in Pivovarji so spet povedli, tudi za dva zadetka (11:9). Gostitelji so jih ob igralcu več ujeli, tekmeca pa sta bila nato večji del prvega polčasa izenačena. Z izenačenjem (14:14) sta se ekipi odpravili tudi na odmor.

A nadaljevanje se ni več odvijalo po celjskih željah. Varovanci Tomaža Ocvirka v drugem polčasu niso več okusili vodstva, gostitelji pa so bežali iz minute v minuto. Na koncu so slavili s sedmimi zadetki razlike (31:24), kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Josip Šarac s sedmimi in Kristjan Horžen s šestimi zadetki. Pri gostiteljih je Matej Gaber dosegel tri zadetke, Dean Bombač dva, Nik Henigmah in Mario Šoštarič se nista vpisala med strelce.

Poročilo s tekme:

Celje Pivovarna Laško Elverum
Sportal Celjani konkurenčni le v prvem polčasu

Kaj so povedali po porazu? 

Tomaž Ocvirk | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Enostavno se nam ni izšlo. Igrali smo proti izjemno kakovostnemu tekmecu, ki premore sijajne posameznike, da ne govorimo o drugih stvareh. V prvem polčasu smo jih malce presenetili, igrali smo resnično dobro in se odlično borili z veliko višjimi in težjimi tekmeci, a porabili veliko moči. Drugi polčas smo začeli nasprotno od dogovora med polčasom. Prehitro smo zaključevali, nismo igrali do priložnosti in ob tem smo zapravljali žoge in delali napake."

Vid Poteko, igralec Celja Pivovarne Laško: "Odigrali smo zelo dober prvi polčas, v drugem pa naredili preveč napak, ki jih takšna ekipa, kot je Szeged, seveda kaznuje. Vseeno pa mislim, da lahko iz te tekme črpamo optimizem, borbeno smo igrali v obrambi. Še naprej dokazujemo, da je ta na visoki ravni, za premagovati takšne ekipe pa nam manjka pika na i in malce manj napak v napadu, vendar verjamem, da bo z našim trdim delom tudi to še prišlo."

Barcelona na vrhu slovenske skupine

V slovenski skupini je Barcelona Jureta Dolenca, ki se je trikrat vpisal med strelce, v sredo zanesljivo ugnala Flensburg. PSG, ki je podobno kot Katalonci, pri petih zmagah in enem porazu, pa je s 13 zadetki ugnal Aalborg.

Zagreb slovenskega selektorja Veselina Vujovića je bil pri Elverumu blizu zmage, a je na koncu remiziral. Aleks Vlah je za Zagrebčane dosegel tri gole, Gašper Hrastnik in Darko Stojnić nista bila med strelci, Aleksander Špende pa za hrvaško moštvo ni igral.

Jure Dolenec je z Barcelono na vrhu celjske skupine. | Foto: Sportida Jure Dolenec je z Barcelono na vrhu celjske skupine. Foto: Sportida

Zarabec s Kielom na vrhu, "slovenski dvoboj" Vardarju

V skupini B je Miha Zarabec z vodilnim Kielom v nedeljo ugnal Motor Zaporožje, Slovenec se ni vpisal med strelce. Na "slovenskem obračunu" je Vardar odpravil Meškov Brest. Staš Skube je ob zmagi dosegel šest zadetkov, Domen Sikošek Pelko pa enega, Jaka Malus je ob porazu petkrat zatresel mrežo nasprotnika, Simon Razgor pa enkrat. Vardar je drugi.

Kielce v soboto za gol boljše od Veszprema (34:33), na tekmi pa so nastopili številni Slovenci. Blaž Janc je k zmagi domačih prispeval en gol, za Veszprem pa jih je Dragan Gajić zadel sedem, Gašper Marguč tri in Blaž Blagotinšek enega. Borut Mačkovšek se ni vpisal med strelce. 

V skupini C je lizbonski Sporting, ki zaseda tretje mesto, tudi po zaslugi vratarja Aljoše Čudiča slavil zmago nad Cocks, peti Tatran Prešov (Januš Lapajne pet golov, Nino Grzentič brez gola) je bil boljši od zadnjega Rabotnika.

V skupini D je zadnji Kristianstad (Gregor Ocvirk brez gola) klonil pri sosedih z lestvice, Čehovskih medvedih. Tretji Kadetten Nika Tominca je v četrtek visoko (40:28) premagal ekipo GOG Gudme. Slovenski rokometaš je k zmagi prispeval tri zadetke. V sredo je četrta Wisla Žige Mlakarja, ki je bil s petimi zadetki prvi strelec ekipe, in Igorja Žabiča (en gol) izgubila proti Dinamu Bukarešti.

Liga prvakov, 6. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Preberite še:

Trimo Trebnje - Maribor
Sportal Mariborčani brez možnosti v Trebnjem, Celjani še brez spodrsljaja
Slovenija, Srbija, prijateljska tekma
Sportal Slovenski rokometaši popravili bled vtis iz Ormoža
Ne spreglejte