Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2022,
19.07

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Dragan Adžić Črna gora Pokal EHF slovenska ženska rokometna reprezentanca

Četrtek, 21. 4. 2022, 19.07

1 leto, 12 mesecev

POKAL EHF, 6. KROG

Črnogorke boljše od slovenskih rokometašic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Ana Gros | V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros. | Foto Grega Valančič / Sportida

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svoji peti tekmi pokala EHF v Ljubljani izgubila proti Črni gori z 28:33 (12:11). Slovenija se bo v nedeljo, 24. aprila, v Podgorici znova pomerila s Črno goro.

slovenska ženska rokometna reprezentanca, Slovenija : Severna Makedonija
Sportal Slovenke po Celju boljše od Makedonk tudi v Skopju

Slovenija je doživela tretji poraz v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF). Ta je namenjen reprezentancam, ki ne nastopajo v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji.

Po nepopolnem krogu je v vodstvu Norveška – branilka evropskega naslova bo drevi ob 19.30 gostovala pri Severni Makedoniji – z osmimi točkami, Črna gora jih je zbrala šest, Slovenija štiri, Severna Makedonija pa je brez njih.

Tamara Mavsar | Foto: Vid Ponikvar Tamara Mavsar Foto: Vid Ponikvar

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros z desetimi goli, Tamara Mavsar, ki je po porodu odigrala svojo prvo reprezentančno tekmo, in Nataša Ljepoja pa sta dosegli po štiri zadetke.

Slovenija je pred današnjo tekmo dvakrat premagala Severno Makedonijo (29:28 in 27:20) ter dvakrat izgubila z Norveško (21:26 in 17:29).

Slovenke so se na zadnji medsebojni tekmi na lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji poigrale s Črnogorkami in jih visoko premagale z 28:18. Njun današnji obračun v največji slovenski dvorani je bil veliko bolj izenačen in negotov, zmage pa so se veselile izbranke legendarne črnogorske rokometašice Bojane Popović. Do 48. minute je bila tekma povsem odprta (23:24), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Slovenke popustile. V 57. minuti je njihov zaostanek znašal pet golov (26:31) in jasno je bilo, da bodo doživele poraz.

"V drugem polčasu predvsem v obrambi nismo prikazale prave energije. Manjkala je agresivnost iz prvih 30 minut. Ob tem smo izgubile kar nekaj žog in zgrešile neovirane strele. Razlika se potem hitro zgodi," je dejala Grosova, medtem ko je Mavsarjeva dodala. "Tekmicam smo dopustile preveč lahkih zadetkov. Črnogorska zunanja linija je prihajala na mesta, iz katerih ne bi smela streljati na gol. Na koncu so se tekmice zasluženo veselile zmage."

Dragan Adžić | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Dragan Adžić Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Dragan Adžić v nedeljo ne bo mogel računati na igralke Krima Mercatorja

Slovenija bo v nedeljo gostovala v Podgorici, črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić pa na tej tekmi ne bo mogel računati na igralke Krima Mercatorja, ki se pripravljajo za četrtfinalni tekmi evropske lige prvakinj z norveškim Vipersom. Prva tekma bo 1. maja v Ljubljani, povratna pa 7. maja v Kristiansandu.

"Pričakoval sem, da bo reprezentanca Črne gore igrala na tej ravni. Naša reprezentanca je v drugem polčasu odigrala slabše kot v prvem, 22 prejetih zadetkov je resno opozorilo. Igra v napadu je bila zadovoljiva, a na drugi strani igrišča nismo izpolnili zadev, katere smo se dogovorili. Najbolj dragocena izkušnja iz te tekme je, da so Črnogorke odkrile in pokazale vse naše napake in slabosti. To je dobro, saj bodo dekleta sedaj prejela informacije in videle, da se mora delati na določenih segmentih igre. Najbolj žal mi je, da v Črni gori ne bomo mogli tekme odigrati v enaki postavi in takoj odpravljati napake, ki smo jih delali v Stožicah," je po porazu dejal Adžić.

slovenska ženska rokometna reprezentanca, Slovenija : Severna Makedonija
Sportal Slovenke znova zbrane, vrnitev Tamare Mavsar

Pokal EHF, 6. krog

Četrtek, 21. april 2022, arena Stožice:
Slovenija : Črna gora 28:33 (12:11)

* Arena Stožice, 400 gledalcev, sodnici: Duplij in Pobedrina (obe Ukrajina)
* Slovenija: Vojnović, Pandžić, Gros 10 (5), Omoregie 1, Žabjek, Stanko 3, A. Abina, Zelnik, Mavsar 4, Mrmolja, Ljepoja 4, Zulić 2, Varagić 1, Beganović 1, Gomilar Zickero 1, Kramar 1
* Črna gora: Rajčić, Batinović 2, Radičević 9 (1), Pletikosić, Mugoša, Ujkić, Ašanin, Malović 3, Premović, Brnović 1, Ramusović 4, Raičević 4, Pavičević 2, Kepić, Grbić 8, Vukčević
* Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Črna gora 1 (1)
* Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 12 minut
* Rdeči karton: /

Ne spreglejte