Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
21.22

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Ademar Leon RK Gorenje Velenje Pokal EHF

Sobota, 22. 2. 2020, 21.22

4 leta, 2 meseca

Pokal EHF, 3. krog

Velenjčani v tretjem krogu do prve zmage v letošnjem pokalu EHF

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Gorenje Velenje | Velenjčani so prišli do prve zmage v letošnjem pokalu EHF. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Velenjčani so prišli do prve zmage v letošnjem pokalu EHF.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so v tretjem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh premagali španski Ademar iz Leona s 26:23 (13:14).

Velenjski rokometaši so po dveh porazih proti tekmecem iz nemškega Magdeburga in francoskega Nantesa vendarle okusili slast zmage v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini in na Pirenejskem polotoku ukanili nekoč izjemno močne rokometaše iz Leona.

Izbranci Zorana Jovičića so si po desetih minutah igre resda pridelali zaostanek treh golov (2:5), nato pa bili povsem konkurenčni izbrancem znanega strokovnjaka Manola Cadenasa, sicer nekdanjega selektorja španske izbrane vrste in trenerja velike Barcelone.

Velenjčani so se s pogumno igro podali v odprt lov na gostitelje. V 26. minuti so jim povsem zadihali za ovratnik (10:11), tik pred koncem prve polovice tekme pa jih po golu Matica Verdineka tudi ujeli in izenačili na 13:13.

Ose so še bolje pričele drugi polčas, v 36. minuti pa po golu Aleksa Kavčiča prvič na dvoboju povedle s 16:15. Od tedaj naprej so imele škarje in platno v svojih rokah, najbolj zrelo in odločno predstavo pa so prikazale prav v prelomnih trenutkih dvoboja.

Velenjčani so v 51. minuti - pri vodstvu z 21:20 - po golih Domna Tajnika, Matica Verdineka in Vladimirja Bojanića naredili delni izid 3:0 in v 57. minuti povišali na 24:20, najvišjo prednost pa so si priigrali minuto pred koncem dvoboja, ko je David Miklavčič zadel za vodstvo s 26:21.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek in Aleks Kavčič, ki sta dosegla po pet golov, enega manj je prispeval Andris Celminš.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 29. februarja, gostila Ademar iz Leona.

"Igrali smo kakovostno in pametno"

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: "Dosegli smo lepo zmago, padel je španski velikan. Rad bi čestital vsem svojim fantom, ker so prikazali izjemno voljo, željo in borbo. Mislim, da so bile te stvari ključnega pomena za zmago. Igrali smo kakovostno in pametno, na koncu smo se zasluženo veselili zmage. Čestitke fantom, že v sredo pa nas čaka pomembna tekma v domačem prvenstvu proti Trimu."

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja: "Tekmo smo odprli tako kot prejšnje evropske tekme do sedaj - z nekaj strahu, zato smo naredili tudi nekaj napak v prvem polčasu. Vendar se nam je potem ob koncu prvega polčasa vseeno uspelo približati na samo zadetek zaostanka. Med polčasom smo se dogovorili, da damo vse od sebe. Odigrali smo izjemno v obrambi, zadeli tiste stoodstotne priložnosti, ki smo jih v prvem polčasu zapravili in zasluženo se veselimo prvih dveh točk v pokalu EHF."

Ademar Leon : Goprenje Velenje 23:26 (14:13)

Športna dvorana, gledalcev 3500, sodnika: Argyridis in Mouttas (oba Ciper).

Ademar Leon: Lawrence Donlin, Slavić, Marcan 1, Lopez 3, Feuchtmann, Carou, Lucin 1, Martinez 2, Vieyra 3, Fernandez Sanchez 1, Fernandez 3, Marques 3, Perez 2, Carrilo 3, Patotsky, Casqueiro.

Gorenje: Husejnović, Taletović, Celminš 4, Mazej 1, Tajnik 2, Matanović, Levc, Šol, Miklavčič 2, Verdinek 5, Grmšek 1, A. Kavčič 5, Okleščen 3, Bojanić 3.

Sedemmetrovke: Ademar Leon 1 (0), Gorenje Velenje 2 (2).
Izključitve: Ademar Leon /, Gorenje Velenje 6 minut.
Rdeči karton: /.

Preberite še:

Celje PL - Barcelona
Sportal Jure Dolenec in zvezdniki Barcelone osvojili Zlatorog
Gorenje Velenje vs Celje Pivovarna Laško
Sportal Velenjčani na domačem parketu nemočni proti Nantesu
Ne spreglejte