Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Uroš Zorman evropsko prvenstvo

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 10.47

8 let

"Po zmagi nad Hrvati smo bili lahko vsi pametni, a treba je ostati realen"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kot se zdi, je igra rokometne reprezentance slab teden pred evropskim prvenstvom na Poljskem v vzponu.

Manj kot teden je do prve tekme na evropskem prvenstvu na Poljskem. Slovenija se bo v soboto pomerila s Švedi. Cikel štirih (uradnih) pripravljalnih tekem pa je že za njo. Dva remija z Makedonci, tesen poraz in visoka zmaga nad Hrvaško sta njegov izplen.

Iz slovenskega tabora veje zmerni optimizem. "Nobene evforije. Pomembno je, da smo dobili zadnjo tekmo, pokazali značaj, da se dvigujemo. Fantom sem dejal, da moramo nadaljevati, kjer smo v Kopru končali. Moramo biti bistrih glav in realni," sporoča kapetan Uroš Zorman, ki je z 11 velikimi tekmovanji za sabo dovolj moder, da zaradi zmage nad Hrvati za 15 golov ne bo poletel nad oblake.

Pogled je usmerjen visoko. Ali so to bolj želje ali cilji, pa bodo povedale tekme v Vroclavu. Po Švedih sledijo močni Španci in vselej neugodni Nemci. "Cilji so jasni. Biti najboljši v skupini, v drugem delu priti do čim več točk in, če se le da, priti v Krakov (v polfinale, op. a.). Če se nam bo posrečilo, se lahko zgodi vse. Vsi pa vemo, kako nihamo. Mislim, da bo vse odvisno od prve tekme. Če bomo naredili pozitiven rezultat, je vse mogoče. Vse pa je mogoče tudi v negativno smer," se zaveda Zorman, ki je prav v Kopru proslavil svoj 36. rojstni dan.

"Obramba je ključ"

"Ali nam bo naša igra prinesla dober rezultat, bomo videli. Po zmagi nad Hrvati smo bili lahko vsi pametni in napovedovali ne vem kaj. A treba je biti realen in maksimalen. Obramba je ključ, potem je vse lažje v napadu. Mislim, da je naš največji minus v napadu, dva leva zunanja nista še pokazala kaj veliko. A že s to igro dobro delujemo. Ko se bo odprlo še njima, bo vse lažje in bomo res blizu večjemu rezultatu," napoveduje Ljubljančan, a vseeno opozarja: "Marsikaj lahko še popravimo. Samo upam, da ne bomo podrli latvice mleka, ki ga bomo namolzli."

Slovence zdaj čaka še nekaj dni treningov in zadnjih popravkov igre, v četrtek pa se odpravljajo v Vroclav. Tam pa bo tudi Sportalova novinarsko-fotografska dvojica.

Ne spreglejte