SiolNET. Sportal Rokomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po poškodbi kolena se Nina Zulič vrača visoko motivirana

2

termometer

Nina Zulič je pravzaprav okrepitev Krima, čeprav zanj igra že vse življenje. A praktično celo lansko sezono je bila poškodovana. Zdaj nadarjena rokometašica zatrjuje: "Koleno je pripravljeno."

"Veliko podpore sem dobivala od prijateljev in družine. Brez njih bi bilo še veliko težje, še posebej ker še nimam tako veliko izkušenj," pravi Nina Zulič, krimovka, ki je praktično vso lansko sezono presedela na tribuni zaradi hude poškodbe kolena, ki jo je doletela pred dobrim letom. Zdaj se je na treninge vrnila polna motiva.

"Zaradi poškodbe sem začela tudi drugače gledati na stvari, ne le v rokometu, tudi nasploh v življenju. Zdravje je najpomembnejše, ti dogodki so mi odprli oči," razlaga Ljubljančanka, ki bo dvojko in ničlo v številko svoje starosti postavila novembra.

V ligi prvakinj je že igrala

Vseeno še zdaleč ni novinka na pripravah. Na prve članske jo je poklical že Tone Tiselj leta 2012, a resnih tekem za najboljšo Krimovo ekipo je bilo do zdaj le za vzorec. Tudi sama se dobro zaveda priložnosti za dokazovanje na evropskem odru, ki se ji ponuja.

Letošnja sezona bi lahko bila tista, ki bi prinesla potrditev velike nadarjenosti za organizatorko igre, ki je bila v najožjem izboru najboljših igralk svoje reprezentančne generacije. Na položaju srednje zunanje si bo delila minute z Lizo Omoregie, morda tudi z Nežo Avbelj. Pozdravlja pa odločitev, da je letos v Krimovi ekipi – vsaj za zdaj na pripravah – več njenih "sošolk" iz lastne izobraževalne ustanove kot kdajkoli: "Sem otrok Krima. To, da je letos v člansko ekipo potegnjenih največ deklet iz mladinskega pogona, je zame zelo pozitivno. Tudi sama sem šla skozi to. Morda sem imela tedaj težjo nalogo, ker je bilo več vrhunskih igralk, a sem se od njih veliko naučila. Mislim, da se bomo dobro razumele na igrišču in zunaj njega."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin