Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2013,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Gaber Jure Dolenec

Sobota, 12. 1. 2013, 11.35

8 let

Najprej prvenstvo, nato zdravniški pregled v Montpellieru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Soigralca v Gorenju. Skupaj igrata v reprezentanci. V prihodnji sezoni se skupaj selita tudi v Montpellier. Matej Gaber in Jure Dolenec od svetovnega prvenstva pričakujeta veliko.

Tako za Gabra kot Dolenca bo svetovno prvenstvo v Španiji drugo veliko tekmovanje (debi sta doživela na evropskem prvenstvu v Srbiji). "Moram reči, da imamo začrtano pot h kateri stremimo. Naši osebni cilji so visoki – izboljšati si želimo šesto mesto iz zadnjega evropskega prvenstva," je neomajen Gaber, ki je mnenja, da je svetovno prvenstvo nekoliko lažje od evropskega. "Na lastni koži tega še nisem izkusil, saj bo to moje prvo svetovno prvenstvo. Sem se pa o tem pogovarjal s starejšimi kolegi, ki pravijo da je svetovno prvenstvo lažje, saj lahko naletiš tudi na slabšega nasprotnika iz Afrike ali Azije, ki je mogoče bolj premagljiv kot kakšna evropska reprezentanca."

"Prvo ali drugo mesto v skupini je nujno"

V sklopu priprav za rokometni spektakel leta 2013 so Slovenci odigrali štiri pripravljalne tekme. Dolenec je mnenja, da jih je bilo dovolj: "Najprej smo se pomerili z Alžirci, potem pa odpotovali še na dokaj močan turnir na Dansko. Mislim, da smo dobili približno sliko o trenutni pripravljenosti. Škoda, da je Dancem nismo bolj zagodli, saj smo imeli priložnost. Sicer bi lahko vedno bilo še bolje, a sem vseeno zadovoljen." Oba sta mnenja, da bo najtežje proti Srbom in Poljakom, Dolenec pa je posebej izpostavil tudi Južno Korejo. "Osebno se jih najbolj bojim. Vem, da so dobri, a jih ne poznam." Bo pa izjemno pomembno, da v skupini C osvojijo čim boljše mesto. "Naj se sliši še tako čudno, ampak enostavno moramo osvojiti prvo ali drugo mesto," je dejal deseti strelec evropskega prvenstva v Srbiji. V osmini finala se namreč križajo s skupino D, kjer vlogo favoritov uživajo Španci, precej nevarni pa bodo tudi Hrvati, Madžari in Egipčani.

Gaber in Dolenec, sicer soigralca v Gorenju (temu gre v letošnji sezoni vse kot po maslu) bosta tudi v prihodnje nosila dres istega kluba. Iz Velenja se po sezoni namreč selita v Montpellier. Člana slednjega sta tudi Dragan Gajić in Vid Kavtičnik, do nedavnega pa je dres francoskega prvaka nosil tudi Primož Prošt. "Z Juretom greva po prvenstvu v Montpellier na zdravniški pregled in ogled mesta. Zdaj pa so misli usmerjene v reprezentanco," je še dodal Gaber. Slovence prvi test čaka že drevi, ko se bodo ob 18. uri udarili s Savdsko Arabijo, nekakšnim rokometnim eksotom, proti kateremu bi bilo vse kaj drugega kot zanesljiva zmaga veliko presenečenje.

Ne spreglejte