Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
12. 11. 2015,
10.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Zarabec rokomet pogodba Branko Tamše

Četrtek, 12. 11. 2015, 10.38

7 let, 12 mesecev

Miha Zarabec zaradi Celja rekel ne Nemcem in Francozom

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ideolog igre pri celjskih rokometaših Miha Zarabec o svojih in klubskih ambicijah, razlogih za podaljšanje pogodbe in prihajajoči tekmi z Veszpremom.

Včasih je pač tako, da je največja okrepitev igralske zasedbe praktično ostanek katerega od najboljših igralcev. Zdi se, da je tako tudi pri Mihi Zarabcu, ki je s Celjani podaljšal sodelovanje še za naslednji dve sezoni in tako v določenem smislu zajezil tok odhodov najboljših celjskih igralcev v zadnjih letih. V finančno, ne pa tudi vselej po ambicijah večja okolja so odšli Gašper Marguč, Sebastian Skube, Mate Lekai, Nemanja Zelenović, Ivan Slišković, David Miklavčič, Matevž Skok in drugi.

Zarabec pa se je odločil, da ostane. "Nesmiselno bi bilo oditi v klub, od katerega je Celje boljše. Lahko pa zatrdim, da bo moj naslednji klub – upam – eden najboljših, če bo vse, kot je treba. Mislim, da sem še mlad in bom dobro razporedil leta," je prepričan 24-letnik iz Trebnjega, ki je imel lani izjemno debitantsko sezono v ligi prvakov, v letošnji pa ga je nekoliko zdelala poškodba zadnje stegenske mišice, a zdaj je nared za vrnitev.

"Nesmiselno v klub, od katerega je Celje boljše"

Glede na igra Zarabca, ki si je vmes izboril tudi reprezentančni status, so bile ponudbe iz tujine ne le logične, ampak samoumevne. "Drugi pogovori so bili bolj v začetni fazi. Ko sem bil s Celjani že v precejšnji meri dogovorjen, so prišle ponudbe iz Nemčije, klubi od četrtega do osmega mesta na lestvici, in Francije. Ampak sem dejal, da v Francijo ne bi šel, razen če bi šlo za Pariz ali Montpellier. O bundesligi sem vedno sanjal, a v Celju se dela vrhunsko, takšen je tudi trener s svojimi pomočniki. Nesmiselno bi bilo, če bi odšel v na primer klub srednjega razreda v omenjenih državah, od katerega je Celje boljše. Naslednji korak bo klub z vrhunskimi ambicijami, ki igra ligo prvakov," je odločen nizkorasli, a toliko hitrejši in spretnejši organizator igre.

Kako pa so bili videti pogovori? "Vse smo reševali prek agenta, zato nisem imel prav veliko stika s klubom. Kolikor pa ga je bilo s predsednikom Bojanom Cizejem in direktorjem Gregorjem Planteuom, je bil zelo korekten. Kmalu smo se našli. Že takoj sem jim zaupal, da bi si želel ostati, a ni vedno tako preprosto. V klubu so si zelo želeli podpisa. Ko sem to spoznal, sem bil prepričan, da je Celje prava izbira za naslednji dve leti. Trudimo se, da se okrepimo, izboljšamo in naredimo kakšno stopničko več v ligi prvakov. Z Markom Dujmovičem smo dobili dodatno kakovost, tu je Arthur Patrianova."

Zaradi vseh poškodb Celjani v letošnji sezoni še niso zaigrali v popolni zasedbi in vsaj do novega leta tudi ne bodo, saj je na bolniškem dopustu tudi v Zarabčevi odsotnosti prvi organizator igre David Razgor.

Boleče proti Veszpremu

"Čeprav imamo nekaj poškodb, lahko presenetimo marsikoga. Dvakrat bo na našem urniku Veszprem, nato Kiel, kmalu sledi pokal … Mislim, da bo naslednji mesec zelo pomemben na več frontah," opozarja "Zaro", ki ga s soigralci v nedeljo ob 15.00 čaka prvovrstni preizkus. Sedma tekma lige prvakov prinaša obračun z evropskim podprvakom.

"Lani smo že dokazali, da je z Veszpremom mogoče igrati, tako v Zlatorogu kot na gostovanju. To bo tekma, ki bo za nas, igralce, boleča. Šlo bo na nož. Tudi lani je bilo precej vroče krvi, a tudi to je čar igre. Tudi oni nas ne bodo jemali z levo roko, mi pa smo jim že lani pokazali, da se ne bomo predali. Tako moramo vstopiti tudi v nedeljsko tekmo. Če se Veszpremu pustiš, te pretepe in ti zabija lahke gole," je pred nedeljsko tekmo optimističen Zarabec.

Celjani čakajo na novo zmago ali točko vse od prvega kroga, ko so slavili pri Bešiktašu. Madžari pa imajo na računu štiri zmage. Točko jim je ukradla Wisla, ugnal pa jih je Pariz.

Ne spreglejte