Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 3. 2022,
17.35

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Ferencvaroš liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Sobota, 26. 3. 2022, 17.35

2 leti

Liga prvakinj, osmina finala (prve tekme)

Velik korak Krimovk do četrtfinala lige prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Krim Mercator Ferencvaros, Ana Gros | Krimovke so na prvi tekmi osmine finala visoko zmagale. | Foto Nik Moder/Sportida

Krimovke so na prvi tekmi osmine finala visoko zmagale.

Foto: Nik Moder/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji prvi tekmi za uvrstitev v četrtfinale lige prvakinj v Ljubljani premagale madžarski Ferencvaros s 33:26. Končna odločitev o napredovanju med osem bo padla drugega aprila v Budimpešti.

Tatjana Brnović
Sportal Po Ani Gros iz Rusije v Krim še črnogorska reprezentantka

Okrepljene Krimovke - pred kratkim je vodstvo ljubljanskega kluba v svoje vrste zvabilo dve kakovostni igralki iz Rusije, slovensko zvezdnico Ano Gros iz moskovskega CSKA, tik pred današnjo tekmo pa še črnogorsko krožno napadalko Tatjano Brnović iz Rostova na Donu - so na kolena položile tradicionalne mednarodne tekmice in naredile velik korak proti četrtfinalu. 

Krim Ferencvaros | Foto: Nik Moder/Sportida Foto: Nik Moder/Sportida Na prvi medsebojni tekmi sta bili osrednji osebnosti Grosova in srbska vratarka Jovana Risović. Prva je dosegla 13 golov, druga pa je zbrala kar 17 obramb. V kultni dvorani pod Šišenskim hribom se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Domače rokometašice so v četrti minuti povedle s 3:1, a so jih tekmice iz madžarske prestolnice hitro ujele in izenačile na 3:3.

Do 25. minute je bila tekma povsem enakovredna (11:11), tehtnica se je nagibala na eno in drugo stran, v drugi polovici prvega polčasa pa jo je na stran Krima nekoliko prevesila srbska vratarka Risović. Po njenih sijajnih posredovanjih so si Krimovke v 28. minuti prvič na tekmi priigrale tri gole prednosti (14:11), a so v končnici zaigrale malce neodgovorno, tak da so se na veliki odmor podale z najmanjšo možno prednostjo (15:14).

Utrinki iz Tivolija (foto: Nik Moder/Sportida):

Fotogalerija
1 / 10

Izbranke ukrajinske trenerke s slovenskim potnim listom Natalije Derepasko so po izjemno izenačenem prvem polčasu, ko je bil izid kar 10-krat izenačen, v nadaljevanju zaigrale sijajno. Z granitno obrambo in izjemno učinkovito Grosovo - Velenjčanka je že v 42. minuti tekmicam zabila svoj deseti gol - so sredi drugega polčasa povsem zasenčile tekmice iz madžarske prestolnice in njihovega trenerja Gaborja Eleka prisilile, da je med 42. in 45. minuto zahteval obe minuti odmora.

Natalija Derepasko | Foto: Nik Moder/Sportida Natalija Derepasko Foto: Nik Moder/Sportida Krimovke so si po simultanki Grosove in njenih soigralk medtem v 45. minuti že priigrale šest golov prednosti (25:19). V nadaljevanju niso popustile niti za ped, v 54. minuti so si po golih izjemno razpoložene Grosove in Francozinje Allison Pineau priigrale najvišjo prednost na tekmi (31:24), lepe zaloge v golih pa nato v končnici niso zapravile.

"Zelo sem zadovoljna z rezultatom. Prvi polčas je bil tako v obrambi kot v napadu živčen. Nismo imele rešitve za njihove strelke, še posebej Emily Bölk. V drugem polčasu smo imele nekaj sreče. Bölkova je dobila rdeči karton, tako da smo imele malo manj skrbi. Na povratni tekni bomo dale vse od sebe. Čaka nas še nekaj treningov, da popravimo napake, ki smo jih naredile tokrat, na gostovanje pa odhajamo z mislijo na pozitiven razplet," je po zmagi dejala trenerka Krima.

"Zelo sem ponosna na ekipo. Odigrale smo super tekmo, a imamo še nekaj stvari za popraviti. Povratni obračun v Budimpešti bo zahtevnejši že zaradi samih navijačev. Maksimalno se moramo pripraviti in v tekmo iti osredotočene na zmago. Časa za kalkulacijo okoli rezultata ni," pa je dodala Grosova.

Liga prvakinj, osmina finala (prve tekme)

Sobota, 26. marec:
Krim Mercator : Ferencvaroš 33:26 (15:14)

BVB Dortmund : Metz 22:30 (9:18)

Nedelja, 27. marec:
Odense : Brest 25:24 (13:12)

Brez boja:
Bukarešta : CSKA Moskva   /ruske ekipe so bile izključene iz tekmovanja/


Pari četrtfinala (prve tekme 30. april/1. maj, povratne 7./8. maj):
Bukarešta - Esbjerg
Odense/Brest - Györ
Borussia Dortmund/Metz - Rostov Don
Krim Mercator/Ferencvaros - Kristiansand
Ne spreglejte