Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
19.35

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

RK Krka RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Nedelja, 29. 10. 2023, 19.35

6 mesecev

LIGA NLB, 8. KROG

Trimo za 10, Gorenje za 12, Celje zmagalo za 15 golov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
RK Trimo trebnje | Trebanjci so zmagali sedmič v sezoni, tako kot drugi Gorenje. | Foto Vid Ponikvar

Trebanjci so zmagali sedmič v sezoni, tako kot drugi Gorenje.

Foto: Vid Ponikvar

V petek so v osmem krogu rokometne lige NLB rokometaši Trima s 33:23 odpravili Ormožane, Škofljica pa je s 25:34 klonila na gostovanju pri Kopru. Velenjčani so v soboto zanesljivo, s 36:24 premagali Dobovo, Celjani pa so se po novem porazu v ligi prvakov v nedeljo znesli nad Slovenj Gradcem. Premagali so ga z 38:23.

Liga prvakov EHF: Celje PL - Barcelona
Sportal Celjani tudi po šestih tekmah ostajajo brez točke

Rokometaši Trebanjskega Trima so na tekmi z Jeruzalem Ormožem potrdili vodilno mesto na prvenstveni razpredelnici. Ormožani so se dobro upirali le v uvodu v tekmo in v 11. minuti je bil izid še izenačen na 5:5. Z delnim izidom 4:0 pa so varovanci Uroša Zormana naredili prvo vidno razliko, ki so jo do polčasa podvojili. Tudi po menjavi strani domači niso popustili in razlika je postala dvomestna. Tik pred koncem tekme je znašala celo +12 (31:19). Pri zmagovalcih sta s po sedmimi goli izstopala Jan Jurečič in Vid Miklavec, na nasprotni strani jih je šest dosegel Filip Jerenec.

Velenjčani so se po sedmi zmagi na vrhu s 14 točkami pridružili Trimu, medtem ko je Dobova še naprej na dnu razpredelnice brez osvojene točke v dosedanjem poteku sezone. Že od samega začetka dvoboja ekip z nasprotnih polov na lestvici je bila vidna tudi razlika v kakovosti. Domači niti v enem trenutku niso ponudili možnosti gostom in si že po desetih minutah priigrali sedem golov naskoka (9:2). Tudi v nadaljevanju so domači nadzorovali potek dvoboja, v 41. minuti povedli že s + 14, na koncu pa zmagali z 12 goli razlike (36:24). K sedmi zmagi v sezoni so največ prispevali Tarik Mlivić, Goti Maričić in Kenan Pajt s po petimi zadetki. Pri gostih je Marko Abramović dosegel sedem golov, od tega šest v drugem polčasu.

Celjani so zabeležili šesto zmago v sezoni in se z 12 točkami ob tekmi manj vodilnima Gorenju iz Velenja ter Trimu iz Trebnjega približali na dve točki. Korošci so v Zlatorogu bolje začeli dvoboj in hitro povedli s 3:1, vodili pa vse do izida 7:6. Nato so domači le počasi prevzeli nadzor nad dogajanjem na parketu in z delnim izidom 5:0 v 25. minuti povedli za šest golov (15:9). Po 30 minutah je bilo na semaforju 19:12 za domače, ki pa so ob koncu prvega polčasa ostali brez Vukašina Antonijevića. Ta je zaradi udarca v glavo prejel rdeč karton. Domači so v prvih desetih minutah drugega dela prednost še oplemenitili in po golu Stefana Žabića povedli z dvomestno razliko (26:16). Dvoboj je bil že nekaj časa odločen, domači pa so do konca dvoboja prednost povišali na 15 golov in zabeležili najvišjo zmago v sezoni. Luka Perić je za Celjane dosegel devet golov, sedem jih je prispeval še Mitja Janc

Liga NLB, 8. krog: 

Petek, 27. oktober:

Sobota, 28. oktober:

Nedelja, 29. oktober:

Lestvica:

 

Ne spreglejte