Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
22.22

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Žiga Mlakar Miha Zarabec Alem Toskić Rokometna liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 26. 10. 2023, 22.22

6 mesecev

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 6. KROG

Celjani tudi po šestih tekmah ostajajo brez točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Liga prvakov EHF: Celje PL - Barcelona | Celjani so na gostovanju pri Wisli Plock izgubili s 25:30. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Celjani so na gostovanju pri Wisli Plock izgubili s 25:30.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so zaradi poškodbe daljše časovno obdobje ostali brez kapetana Žige Mlakarja, so v šestem krogu rokometne lige prvakov na gostovanju pri Wisli Plock izgubili s 25:30 in vknjižili šesti poraz, poljska zasedba pa je prišla do prve zmage. 

 

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes v tekmi 6. kroga v elitni evropski ligi prvakov iskali prvo zmago ali vsaj točko. A se jim je izmuznila, poljski podprvaki iz Plocka, za katere igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, pa so temelje za uspeh postavili že v prvih minutah.

Celjani so oslabljeni, saj je po poškodbi na nedavni tekmi domače lige NLB v Dobovi kapetan Žiga Mlakar moral na bolniško za dlje časa, predvidoma bo manjkal do konca leta.

Poljaki so tekmo bistveno bolje začeli. Še preden so se Celjani dobro zavedli, so že močno zaostajali. Prvi gol na tekmi je padel šele v šesti minuti, nato pa so do desete zadevali samo domači rokometaši.

Celje Pivovarna Laško superpokal 2023 Alem Toskić | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Mitja Janc je zadel prvi za goste s sedmih metrov, a je takrat izid znižal le na 1:5. Zaostanek se je hitro povečal že na 1:7, prav Janc pa je bil v tem obdobju praktično edini nevaren za tekmece, s prvim golom iz igre je tudi znižal na 3:9 v 17. minuti.

Za stopnjevanje težav celjske zasedbe je nato poskrbel še Stefan Žabić, ki je tekmo po rdečem kartonu predčasno končal že v 22. minuti.

Janc, v prvem polčasu je dosegel šest golov, je sam težko vzdrževal ravnotežje, poljska ekipa pa je rutinsko dobila prvo polovico s +6.

Nadaljevanje je bilo za Celjane le boljše. Tadej Mazej je zadel že v prvi minuti, potem dodal še dva gola. A slovenski ekipi ni uspelo ujeti priključka, saj so Poljaki imeli vseskozi pet ali šest golov prednosti in niso delali napak.

Celjski strateg Alem Toskić je tako več priložnosti za igro ponudil tudi mladim adutom; že v prvem polčasu je tako zaigral 17-letni Mai Marguč, ki se je pozneje izkazal tudi s tremi zadetki, v nadaljevanju pa je, prav tako z goloma, zaupanje vrnil tudi 18-letni Žan Korše Lesjak.

A kljub boljši predstavi v nadaljevanju razlike oziroma zaostanka Celjanom ni uspelo bistveno znižati, tako da je bilo že precej pred koncem obračuna v Orlen Areni jasno, da bosta točki ostali doma. Celjani pa so v končnici drugega polčasa prišli do -5 (25:30) in tako drugi polčas dobili za gol.

Za Celjane je bil ob najbolj razpoloženem Jancu (na koncu osem golov) strelsko učinkovit še Mazej s petimi zadetki. Pri domačih je bil najboljši Dawid Dawidzyk z osmimi, Zarabec je dodal enega.

Naslednja tekma Celjane čaka 15. novembra, ko bodo v dvorani Zlatorog gostili madžarski Veszprem, ki je Baeceloni zadala prvi poraz.

Gašper Marguč je Veszpremu pomagal do zmage nad Barcelono. | Foto: Guliverimage Gašper Marguč je Veszpremu pomagal do zmage nad Barcelono. Foto: Guliverimage

Prvi poraz Barcelone

Prve tekme šestega kroga so odigrali že v sredo zvečer, Aleks Vlah je za zmago Alborga proti Kolstadu (72:25) prispeval dva gola. Eurofarm Pelister je z 21:24 izgubil z Kielcami. Za prve je dal Domen Tajnik en gol, Nejc Cehte nobenega, Urban Lesjak pa je ubranil devet strelov Kielc. Ob porazu Montpellierja z Magdeburg s 25:28 Staš Skube ni igral.

V četrtek je Pick Szeged za drugom zmago premagal Zagreb, Dean Bombač in Matej Gaber sta k zmagi prispevala tri gole, Aleks Kavčič je ob porazu trikrat zadel, Matic Suholežnik sem ob porazu ni vpisal med strelce.

V derbiju skupine A je Kiel premagal PSG, v derbiju skupine B pa je Veszprem Barceloni zadal prvi poraz v sezoni, Gašper Marguč je k zmagi prispeval dva gola, Blaž Janc pa je ob porazu šestkrat zatresel mrežo madžarske ekipe.

Liga prvakov, 6. krog

Sreda, 25. oktober

Četrtek, 26. oktober

Lestvici:

Skupina A:
1. Kiel 6 tekem - 10 točk
2. PSG 6 – 8
3. Aalborg 6 – 7
4. Kielce 6 – 7
5. Kolstad 6 – 6
6. Zagreb 6 – 5 
7. Szeged 6 – 3
8. Eurofarm Pelister 6 – 0

Skupina B:
1. Barcelona 6 – 10
2. Veszprem 6 – 10
3. GOG 6 – 8
4. Magdeburg 6 – 8
5. Porto 6 – 6
6. Montpellier 6 – 4
7. Wisla Plock 6 – 2
8. Celje Pivovarna Laško 6 – 0

Celje Kiel Žiga Mlakar
Sportal Udarec za Celjane
Ne spreglejte