Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 3. 2023,
19.46

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

Natisni članek

Uroš Zorman Črna gora kvalifikacije za evropsko prvenstvo Slovenska rokometna reprezentanca

Četrtek, 9. 3. 2023, 19.46

1 leto, 1 mesec

KVALIFIKACIJE ZA EP 2024, 3. KROG

Pomembna in trdo prigarana zmaga v Podgorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48
Rokomet, kvalifikacije za EP: Črna gora - Slovenija | Slovenci so v kvalifikacijah za EP premagali še Črno goro. | Foto Stefan Ivanović/RSCG

Slovenci so v kvalifikacijah za EP premagali še Črno goro.

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po uvodnih zmagah nad Kosovom in BiH v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Nemčiji 2024 danes z 32:29 v dvorani Moraša v Podgorici premagala še Črno goro. S Črnogorci se bo selekcija Uroša Zormana pomerila še enkrat, v nedeljo ob 18.30 v koprski Bonifiki.

Slovenci so zdaj s šestimi točkami prvi v kvalifikacijski skupini 7, z zmago v Podgorici so naredili velik korak proti zaključnemu turnirju stare celine med 10. in 24. januarjem prihodnje leto v Nemčiji, kamor se bodo uvrstile vse prvo- in drugouvrščene izbrane vrste iz vseh osmih skupin ter še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

Fotogalerija
1 / 24

Slab začetek, dober konec

Slovenci so tekmo v Podgorici odprli slabo, gostitelji pa so to izkoristili in hitro povedli s 4:1, nato s 6:2, preden je jezni slovenski selektor Uroš Zorman vzel minuto odmora. Po tem so njegovi varovanci zaigrali boljše, se Črnogorcem približali na 5:7, zatem spet popustili in gostiteljem omogočili največjo prednost na tekmi (10:5). Nato so se gostje spet zbrali in počasi topili zaostanek, še pred koncem polčasa, v katerem so Slovenci Črnogorce ujeli (po prvih 30 minutah je bil izid 14:14), se je poškodoval kapetan Jure Dolenec. Po enem od metov se je prijel za zadnjo stegensko mišico desne noge in nato odšepal z igrišča. V igro se ni več vrnil, se je pa na začetku drugega polčasa pojavil v "polni bojni" opremi, očitno pripravljen, da spet zaigra.

V 38. minuti je Nik Henigman dobil svojo tretjo dvominutno kazen na tekmi in po rdečem kartonu zapustil igrišče. Dolenec je ostal na slovenski klopi, v igro pa ga Zorman ni več vrnil. V 25. minuti drugega polčasa je po nerodnem prekršku rdeč karton dobil še Domen Novak. V začetku drugega polčasa je bil izid izenačen, Slovencem je uspelo pobegniti za dva (19:17 in 20:18), kmalu za tem so za dva vodili Črnogorci (23:21, 25:23), ob koncu pa so se Slovenci spet zbrali, gostitelje ujeli in prednost zadržali vse do konca napete tekme.

Črna gora : Slovenija 29:32 (14:14)

Dvorana Morača, gledalcev 5000, sodnika: Hansen in Madsen (oba Danska).

Črna gora: Matović, N. Simić, Bakić 3, Dragašević, M. Vujović 3, Čavor 3, Lazović 4, Čepić 1, Čorsović, B. Vujović 5 (2), Radović 1, Kaludjerović 5, B. Simić 1, R. Vujović 1, Radović, Andjelić 2.

Slovenija: Lesjak, Kastelic, Blagotinšek 2, Henigman 1, Janc 4, Dolenec 3, Cehte 1, Kodrin 2, Zarabec, Žabić, Horžen 1, Mazej, Ovniček 2, Makuc 3, Novak 5, Vlah 8 (1).

Sedemmetrovke: Črna gora 3 (2), Slovenija 1 (1).
Izključitve: Črna gora 6, Slovenija 10 minut.
Rdeči karton: M. Vujović (28.), Henigman (38.), Novak (55.).

STA

Aleks Vlah je bil z osmimi goli strelec tekme, k zmagi jih je pet prispeval Domen Novak, štiri Blaž Janc, po tri pa Jure Dolenec in Domen Makuc. Najboljša strelca domače vrste sta bila Branko Vujović in Vasilje Kaluđerović s po petimi goli.  

"Pokazali so svojo voljo, boj in srce"

"Čestitam ekipi, vsa čast fantom. Pokazali so svojo voljo, boj in srce. Po zahtevni tekmi ob odličnem vzdušju polne dvorane smo imeli v prvem in drugem polčasu nekaj slabših minut, a smo ostali mirni. Zmagal je rokomet. Zdaj se je treba zbrati, saj nas v nedeljo čaka nova težka tekma. Verjamem, da bodo fantje znova pravi," je po zmagi povedal slovenski selektor Zorman. 

Tudi Blaž Janc je bil zadovoljen: "Izjemno sem vesel in ponosen na fantje. Zdržali smo pritisk. Pokazali smo karakter in srce. Nadaljevali smo tam, kjer smo končali na svetovnem prvenstvu. Gre za zelo pomembno zmago v boju za prvo mesto v skupini. V nedeljo nas čaka povratna tekma v Kopru. Menim, da je ta zmaga lepo vabilo na tekmo v Bonifiki, da skupaj pričaramo vzdušje, ki smo ga doživeli nocoj."

Zorman tudi na nedeljski tekmi ne bo mogel računati na Deana Bombača in Boruta Mačkovška, v ekipo pa so se vrnili Miha Zarabec, Nik Henigman in Urh Kastelic, ki so manjkali na SP na Poljskem in Švedskem.

Slovenijo spomladi čakata še dve tekmi. Najprej se bo 27. aprila v Cazinu pomerila z BiH, tri dni kasneje pa bo v Velenju gostila Kosovo.

Slovenija : Španija slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman
Sportal "V naši ekipi so določene spremembe, a ..."
Uroš Zorman
Sportal Zormanova četa spet zbrana, zaradi zdravstvenih težav odpadla Bombač in Mačkovšek

Kvalifikacije za EP 2024, skupina 7, 3. krog:

Lestvica:

Ne spreglejte