Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 3. 2023,
19.36

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Črna gora kvalifikacije za evropsko prvenstvo Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 5. 3. 2023, 19.36

1 leto, 1 mesec

Slovenska rokometna reprezentanca

Zormanova četa spet zbrana, zaradi zdravstvenih težav odpadla Bombač in Mačkovšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Uroš Zorman | Slovenska rokometna reprezentanca začenja misijo Euro 2024. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca začenja misijo Euro 2024.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovensko moško člansko rokometno reprezentanco v prvi polovici marca čakata dve tekmi s Črno goro v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbrana vrsta se je na pripravah na kvalifikacijska obračuna danes zbrala v Ljubljani, kjer bo trenirala do odhoda v Podgorico. Po vrnitvi v domovino bo slovensko moštvo Črnogorce gostilo v Kopru.

Uroš Zorman
Sportal Slovenski selektor razkril karte

Slovenski rokometaši so se v prestolnici zbrali prvič po zaključku januarskega svetovnega prvenstva, na katerem so si Slovenci na Poljskem s štirimi zmagami priborili uvrstitev na skupno deveto mesto. Naslednji cilj na začrtani poti čete Uroša Zormana je uvrstitev na prvenstvo stare celine, ki bo v Nemčiji potekalo med 10. in 24. januarjem prihodnje leto.

Slovenija bo v Ljubljani opravila pet treningov, v Podgorico pa bo odpotovala v sredo, v dopoldanskih urah. V črnogorski prestolnici se bo na srečanje pripravljala na dveh treningih pred četrtkovo tekmo z gostitelji, ki bo na sporedu ob 18.00. V domovino se bo slovensko moštvo vrnilo v petek in na Obali vadilo do povratnega dvoboja, ki bo na Bonifiki v nedeljo ob 18.30, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Bombač in Mačkovšek odpadla, povabljen Zarabec

Zaradi lažjih zdravstvenih težav sta s seznama selektorja odpadla Dean Bombač in Borut Mačkovšek. Naknadno vabilo je prejel Miha Zarabec, ki pa se bo v reprezentančnem taboru zglasil v ponedeljek, ko se bo v Ljubljani zbrala glavnina moštva. V nedeljo so na priprave prispeli Jure Dolenec, Blaž Blagotinšek, Tilen Kodrin, Nik Henigman, Kristjan Horžen, Grega Krečič, Jernej Drobež, Domen Novak in Staš Slatinek Jovičič, ki bodo v ponedeljek dočakali Jožeta Baznika, Nejca Cehteta, Blaža Janca, Urha Kastelica, Urbana Lesjaka, Domna Makuca, Tadeja Mazeja, Roka Ovnička, Aleksa Vlaha, Stefana Žabića in Zarabca.

"Soočamo se z zdravstvenimi težavami in odsotnostjo Deana Bombača in Boruta Mačkovška. Menim, da bo kader, ki ga imamo, zadostil zahtevam tedna, ki je pred nami. Verjamem v te fante. V ponedeljek in torek bomo v polni zasedbi opravili dva rokometna treninga, na katerih se bomo pripravljali na zahtevni tekmi s Črno goro," je na zboru reprezentance povedal selektor Uroš Zorman.

Preberite še:

EHF Euro2022: Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Dragan Adžić
Sportal Slovenke v drugo izgubile na Slovaškem
Ne spreglejte