Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2023,
14.30

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 21. 9. 2023, 14.30

7 mesecev, 1 teden

Liga prvakinj

Krimovke odločene nadaljevati zmagoviti niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so na najboljši možni način odprle skupinski del lige prvakinj. Na uvodnih dveh tekmah so premagale tekmice iz poljskega Lubina in danskega Esbjerga, zmagoviti niz pa nameravajo nadaljevati tudi na sobotnem dvoboju proti tradicionalnim tekmicam iz madžarske prestolnice, ki se bo v dvorani Stožice pričel ob 18. uri.

"Na sobotno tekmo se pripravljamo v polni postavi. Tekmice dobro poznamo, tudi sam sem v svoji karieri treniral nekaj njihovih igralk. Ferencvaros je izkušena ekipa, premore kakovosten igralski kader. Kljub dvema porazoma v uvodu sezone se bodo dvignile, ko bo to najbolj potrebno. Zavedamo se, da v Ljubljano prihajajo lanske finalistke zaključnega turnirja lige prvakinj, a verjamem v naš uspeh in v moje varovanke," je pred sobotno tekmo dejal črnogorski strokovnjak na klopi Krima Dragan Adžić.

Allison Pineau | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Allison Pineau Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Naloga bo zahtevna

"Za nas je najbolj pomembno, da bomo zmago proti Esbjergu potrdile še v soboto proti Ferencvarosu," so bile uvodne besede Allison Pineau na današnji novinarski konferenci v Stožicah, nato pa je francoska specialistka za obrambne naloge dodala: "V minuli sezoni smo proti Ferencvarosu zabeležile dva poraza. Verjamem, da bomo to uporabile kot velik motiv. Naloga bo zahtevna, saj bodo tekmice skušale popraviti njihov vtis s prvih dveh tekem. Mi bomo morale biti še boljše kot v uvodnih dveh krogih, da bi ohranile zmagovalni ritem pred nadaljevanjem lige prvakinj."

Tamara mavsar | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Analizirali smo že veliko stvari"

Madžarska ekipa je vselej nepredvidljiva, tega se zelo dobro zaveda tudi krilna igralka Tamara Mavsar, ki je v minuli sezoni igrala za madžarski Siofok. "Madžarke v Stožice vsekakor ne prihajajo z belo zastavo. Uvodna dva poraza nimata nikakršnega pomena. Pričakujemo zahtevno srečanje, saj bodo tekmice želele pokazati svojo kakovost, ki jo brez dvoma imajo," je dejala 32-letna Ljubljančanka.

"Analizirali smo že veliko stvari, zato vemo, od kje pretijo njihove največje nevarnosti. Želim si, da bomo znova spoštovale dogovor, ga prenesle na igrišče in se na koncu znova veselile. Tudi ob podpori navijačev, za katere ne rečemo zaman, da so naša osma igralka," je še dodala Mavsar.

V skupini B sta po dveh tekmah na vrhu Krim in danski Herning-Ikast s štirimi točkami, francoski Metz, norveški Vipers Kristiansand, romunski Rapid iz Bukarešte in Esbjerg imajo po dve, Lubin in Ferencvaros pa sta brez točk.

Pari tretjega kroga so Krim Mercator - Ferencvaros, Esbjerg - Metz, Zaglebie Lubin - Vipers in Rapid Bukarešta - Herning-Ikast.

Ne spreglejte