Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2014,
13.33

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator priprave Stožice Marta Bon rokomet liga prvakinj

Petek, 1. 8. 2014, 13.33

2 leti, 6 mesecev

Krimovke ob začetku priprav še na modno revijo (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z bistveno nižjim proračunom in ambicijami kot v preteklosti, a velikima zanosom in željo so se rokometašice Krima odpravile naproti sezoni 2014/15.

Ekipa Marte Bon je imela dopoldne sestanek, nato pa je sledilo pomerjanje opreme. Dobrovoljne krimovke so se tako znašle na nekakšni miniaturni modni reviji pred fotografskim objektivom. Tamara Mavsar in Alja Koren sta se predstavili tudi v bundi, kar bi šlo na trenutke kar dobro skupaj z letošnjim svežim poletjem. Popoldne sledi prvi trening v novi sezoni, ki bo zaznamovana s poravnavanjem zloglasnega minusa iz prejšnje. Tako bodo imele ljubljanske rokometašice na voljo le okrog četrtino lanskega približno 1,8 milijona evrov težkega proračuna.

"Zelo sem zadovoljna z delom, ki ga je opravil strokovno-organizacijski del, na čelu s predsednikom. Opravljenega je bilo res veliko. Vzporedno z urejanjem stvari iz preteklosti smo v tem obdobju (poletje je za podpise pogodb zelo pozen letni čas, op. a.) in v teh razmerah sestavili zelo solidno ekipo. Neznank je veliko, ampak na splošno smo zadovoljni," je pred vrati nove sezone dejala Bonova, ki bo Krim poskušala popeljati v drugi del lige prvakinj, med 12 ekip, in – kar je bilo do zdaj praktično samoumevno – seveda osvojiti obe slovenski lovoriki.

Čisto nič sprememb v vratih

Približno tretjina igralk je v Stožicah ostala tudi po s številnimi pogovori o zaostalih obveznostih zaznamovanem poletju: vratarska trojica Sergeja Stefanišin, Jelena Grubišić in Miša Marinček, levo krilo Tamara Mavsar, ki je trenutno še poškodovana, Manca Jurič, Nina Zulič in Špela Potisek. Slednji sta v lanski sezoni igrali manj, trenutno pa tudi ne moreta. Prva je namreč poškodovana, druga pa noseča. Iz lastne proizvodnje bosta članski ekipi predvidoma vsaj občasno pomagali desna zunanja Ana Zrimšek in desno krilo Urša Urbančič.

Prišla tudi francoska reprezentantka

Skupni imenovalec prišlekinj je oziroma bi morala biti želja po dokazovanju in nastopanje v ligi prvakinj. Najbolj zveneče ime je francoska reprezentantka, krožna napadalka Amelie Goudjo. Status povratnice ima Jekaterina Čečkova, ki bo lahko igrala na krilu in zunanjem položaju. Levi zunanji položaj bo obarvan v makedonske rdeče-rumene barve. Tam bosta delovali Mirjeta Bajramoska in Marina Lambevska.

Na položaj organizatorke igre se vrača Alja Janković, pomagala ji bo občasna reprezentantka Polona Barič. V Stožice se po dveh sezonah tujine vrača tudi levoroka Alja Koren, ki bo na desni strani imela družbo srbske reprezentantke s širšega seznama Maje Luković in visoke nadarjene Velenjčanke Lare Hrnčič. To morda še ni vse, saj je nekaj deklet še na preizkušnji.

Ne spreglejte