Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
8. 8. 2014,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Deja Ivanović Krim Mercator Krim Mercator rokomet liga prvakinj

Petek, 8. 8. 2014, 14.38

8 let

Krim upnikom ponudil dvotretjinsko poravnavo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Članica izvršilnega odbora Krima Mercatorja Deja Ivanović o tem, kako je klub sklepal in še sklepa poravnave z upniki: "Narejeni so bili tektonski premiki."

Spomladi je s prihodom novega vodstva Krima Deja Ivanović v svojem "rojstnem" klubu spet zavzela še pomembnejšo vlogo. Ostala je skrbnica mlajših kategorij in dobila mesto v klubskem izvršilnem odboru, ki jo je v določenem trenutku postavil tudi za nekakšno komunikatorko z mediji. Nekdanja sijajna krožna je opisala reševanje dolžniške problematike.

"Zadovoljni smo z dogovori, z veliko večino upnikov – pravzaprav ni nihče kategorično rekel ne, z nekaterimi se še dogovarjamo – smo dosegli konsenz, dogovor o poravnavi. Mislim, da je bil ta pripravljen zelo pošteno. Trudimo se stabilizirati finančno stanje. Sredstva imamo zagotovljena, proračun je precej precej nižji kot v prejšnji sezoni. Želimo si, da bi dosegel raven polovice lanskega (ta je bil okrog 1,8 milijona evrov, op. a.). Od tega bo šel velik del za poplačilo dolgov. In to ne samo letos. Kar nekaj let bomo plačevali ta ceh," realno priznava Ivanovićeva s pojasnilom, da je bila klubska ponudba za vse enaka – poplačilo dveh tretjin dolgov: "Glede na čase, v katerih smo, in na turbulentnost lanske sezone z določenimi premori (bojkotom, op. a.) mislim, da je naša ponudba več kot korektna. Predvsem pa takšna, kot si jo klub lahko privošči."

Lačne uspehov

Po naših informacijah naj bi Krimov dolg po lanski sezoni znašal okrog milijon evrov, nekaj denarja pa je že romalo na račune upnikov. "Če se kdo ne bo strinjal s poravnavo, ima pač na voljo pravna sredstva. Nikogar ne moremo prisiliti. Ampak za zdaj smo zelo zadovoljni z doseženim. Narejeni so bili tektonski premiki. Poleti smo bili bolj tiho, se zakopali v delo, naredili pregled poslovanja in korake za naprej. Peščica ljudi je delala nekaj mesecev, vtisi so res pozitivni," je dobre volje Ivanovićeva, ki ji optimizem vliva tudi po imenih bistveno manj odmevna zasedba od lanske, a toliko bolj lačna dokazovanja .

"Za te čase in razmere nam je še vedno uspelo sestaviti dobro in obetavno ekipo, ki jo bomo lahko v prihodnji sezoni prečistili in dopolnili s tistimi igralkami, ki nam bodo manjkale. Včasih je treba storiti korak nazaj za dva naprej. Potrebujemo čas, strpnost, posluh, predvsem pa ljudi, ki nas bodo radi spremljali, ne pa obsojali za vsako napako v igri in poraz, ampak to imeli za davek, ki ga plačujemo za svojo mladost," pravi nekdanja direktorica kluba, ki pa bo ostala šefica Krimovega naraščaja. V vlogi, ki jo izjemno veseli. Vodilo kluba bo od zdaj delovanje, skladno z razmerami in okoljem. Poraba naj ne bi bila večja od imetja. Samo da ne bo spet visokoletečih projektov o vrhu Evrope tukaj in zdaj …

Ne spreglejte