Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
14. 5. 2014,
17.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator rokomet finale državno prvenstvo

Sreda, 14. 5. 2014, 17.57

8 let

"Krim bi lahko igral na F4 lige prvakinj", a so igralke še vedno brez plač

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Začenja se dvodejanka za naslov državnih prvakinj med rokometašicami. Prve imajo danes prednost domačega terena Zagorjanke (20.00), v soboto sledi revanša na Galjevici.

Marta Bon trenutno moralno stanje svojih igralk označuje z besedami "razmeram primerno v redu". Seveda ni idealno in ni mogoče pričakovati, da bi igralke lahko kar nenadoma pozabile na to, da plače niso dobile že pol leta.

"Kakovostne so. Rada rečem, da bi lahko nastopale na sklepnem turnirju lige prvakinj. Spoštujemo tekmice, zavedamo se svojih odlik," pravi trenerska gasilka požara pri Krimu. Danes v Zagorju ne bo igrala poškodovana Maja Zrnec, manjkala bo tudi Špela Potisek, ki je noseča. Klop za rezervne igralke bodo zapolnile mladinke in kadetinje.

Jasno je, da je jubilejni 20. Krimov naslov ne le strateškega, ampak celo življenjskega pomena. Skoraj ni verjetno, da se bo kdo lotil sanacije klubskega dolga, če ta ne bo nastopal v ligi prvakinj, ki jo prinaša le prvo mesto. A krimovke so v bistveno boljšem položaju in formi, kot so bile pred nekaj tedni.

"Nismo favoriti."

"Na tej tekmi nismo favoriti, to vlogo prepuščamo Krimu. Mi nimamo česa izgubiti," je bil jedrnat trener Zagorja Bojan Voglar. V ekipi bo pogrešal obolelo Pio Ugrin in poškodovano Dominiko Mrmolja: "Poskušali bomo dvigniti svojo formo in se Krimu poskušali čim bolje postaviti po robu. Nedvomno bomo dali vse od sebe."

Tekma bo gotovo povsem drugačna kot zadnja med tema dvema nasprotnikoma, ko je zasilna trenerka Milija Tomšič v Zagorje pripeljala mešano mladinsko in kadetsko ekipo pod moralnim vodstvom neuklonljive Sergeje Stefanišin in so se Zagorjanke v drugem polčasu lahko po mili volji znašale nad neizkušenimi tekmicami.

Novih materialov za pripravo na tekmo Voglar prav zaradi pomanjkanja Krimovih tekem v zadnjih tednih ni imel na voljo, zato je proučil kar zadnja srečanja iz lige prvakinj, ko je šesterica tujk še igrala.

Ne spreglejte