Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 12. 2014,
17.50

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
rokomet evropsko prvenstvo Madžarska Hrvaška Allison Pineau

Natisni članek

Petek, 19. 12. 2014, 17.50

8 let, 3 mesece

Kličite jih vladarice: Norveški šesti naslov na sedmih prvenstvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Norveške rokometašice so šestič v zgodovini postale evropske prvakinje, potem ko so v Budimpešti v finalu premagale Španijo z 28:25 (10:12). Tretja je Švedska.

V prvem polčasu ni kazalo na norveško zmagoslavje. Španke so odlično začele in povedle za pet golov. Norvežanke, ki so od leta 1998 naprej osvojile že šest zlatih kolajn in "le" eno srebrno, so do odmora omilile zaostanek, v drugem polčasu pa odločno krenile po naslov. Povedle so za štiri gole, časa za špansko vrnitev pa ni bilo. Pri obeh ekipah sta najboljši strelki dosegli po deset golov. Za Norvežanke Linn-Kristin Riegelhuth Koren, za Španke pa Nerea Pena. Silje Solberg je imela 15 obramb, Silvia Navarro pa 11.

Švedinje so na tekmi za tretje mesto premagale evropske prvakinje Črnogorke. Tem je poslednji vlak za kolajno odpeljal v končnici, ko niso uspele zadeti iz dveh "zicerjev" in sedemmetrovke, na kar so Skandinavke znale odgovoriti. Končni rezultat je bil 25:23. Iz švedskih vrt izhaja tudi najkoristnejša igralka prvenstva Isabelle Gullden.

Norveška je v polfinalu premagala Švedsko z 29:25. Španija je presenetila Črnogorke in slavila z 19:18. V prvem polčasu so imele Španke že sedem golov prednosti, dekleta Dragana Adžića so se dve minuti pred koncem približala na gol zaostanka, dlje pa ni šlo. V drugem polfinalu se bosta pomerili Švedska in Norveška. Peto mesto so osvojile Francozinje zahvaljujoč zmagi nad Madžarkami.

Ne spreglejte