Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2019,
10.36

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Luka Cindrić Jure Dolenec Kielce

Torek, 26. 2. 2019, 10.36

5 let, 1 mesec

Hrvaški rokometni as na poti k Juretu Dolencu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Luka Cindrić | Luka Cindrić je na Poljsko pripotoval v začetku sezone 2018/19. | Foto Reuters

Luka Cindrić je na Poljsko pripotoval v začetku sezone 2018/19.

Foto: Reuters

Slovenski rokometni reprezentant Jure Dolenec, ki barve katalonskega velikana brani že od leta 2017, bo v prihodnje morda dobil družbo iz sosednje Hrvaške. Vodstvo večkratnega španskega prvaka si konkurenco na položaju srednjega zunanjega igralca želi zaostriti s hrvaškim superzvezdnikom Lukom Cindrićem. Slednji se pri Poljakih ni veliko naigral, zato slovo po koncu letošnje sezone niti ni presenetljivo.

Petindvajsetletni hrvaški organizator igre Luka Cindrić je na Poljsko prišel na začetku letošnje sezone. Pri slovitem poljskem velikanu se v tem obdobju ni ravno naigral. Kljub vsem klubskim težavam s poškodbami je hrvaški zvezdnik na igrišču preživel zelo malo časa, zato lahko ob koncu letošnje sezone pričakujemo slovo od poljskih Kielc.

Uroš Zorman
Sportal Uroš Zorman na Poljskem sklenil igralsko kariero, a ostaja v Kielcah

Hrvaški reprezentant je trenutno na radarju številnih evropskih velikanov, ki so bili očitno obveščeni, da je klub zabredel v velike finančne težave. Ekipo bodo prav zaradi teh razlogov zapustili še srbski vratar Vladimir Cupara (Veszprem), Filip Ivić (Gummersbach), zagotovo pa ne izključujemo možnosti o odhodu slovenskega reprezentančnega levičarja Blaža Janca.

Prvi mož Kielc optimističen

Bo slovenski reprezentant Jure Dolenec v Španiji dobil hrvaško družbo? | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Bo slovenski reprezentant Jure Dolenec v Španiji dobil hrvaško družbo? Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Za prihod nekdanjega člana skopskega Vardarja se je najbolj ogrela prav katalonska Barcelona, ki bo po odhodu Raula Entrerriosa potrebovala novo dirigentsko palico na srednjem zunanjem položaju. Španski veteran naj bi se po poročanju španskih medijev poslovil po koncu te sezone.

"Za Luka smo prejeli uradno ponudbo Barcelone, a verjamem, da bo v prihodnji sezoni ostal na Poljskem," je optimističen prvi mož nekdanjih evropskih prvakov Bertus Servaas. Cindrić ima na Poljskem pogodbo do konca prihodnje sezone, a vodilni možje poljskega velikana so že zavrnili prvo ponudbo za 25-letnika.

Poleg Barcelone naj bi se kot naslednjo destinacijo reprezentanta naše južne sosede Hrvaške omenjalo tudi zvezdniški PSG, ki je to nedeljo gostoval v Zlatorogu.

Slovenija - Latvija
Sportal Svetovnemu klubskemu prvaku gre vse kot po maslu
Veselin Vujović
Sportal Vujović ostaja selektor, Slovenija se bo vrnila še močnejša
Ne spreglejte