Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 1. 2018,
11.59

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

rokomet evropsko prvenstvo Slovenija Hrvaška Zagreb navijači #zanase #zanaše

Ponedeljek, 1. 1. 2018, 11.59

6 let, 3 mesece

Hrvaška v pričakovanju rokometnih romarjev, naval tudi iz Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
rokometni navijači | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Manj kot dva tedna nas ločita od začetka evropskega rokometnega prvenstva na Hrvaškem. Slovenska reprezentanca, ki jo v skupinskem delu turnirja v Zagrebu čakajo obračuni z Makedonijo, Nemčijo in Črno goro, bo imela izjemno podporo navijačev.

Zanimanje za obisk tekem je med Slovenci že zdaj ogromno, saj je prodanih že prek pet tisoč vstopnic, zato vsem zainteresiranim organizatorji poti svetujejo, da si svojo zagotovijo čim prej, sporočajo z Rokometne zveze Slovenije, navijačem pa čimprejšnji nakup vstopnic priporočajo tudi na turistični agenciji Kompas, "saj je število vstopnic v slovenskem sektorju omejeno".



Na prvo tekmo s posebnim navijaškim vlakom

Turistične agencije že pripravljajo aranžmaje za slovenske rokometne navijače. Pri Kompasu tako za prvo tekmo z Makedonijo (13. januarja) organizirajo posebni navijaški vlak iz Ljubljane mimo Celja, Zidanega Mosta in Sevnice do postaje Remetinec v Zagrebu, ki je v neposredni bližini dvorane.

Na tekmi z Nemčijo (15. januar) in Črno goro (17. januar) bodo navijače vozili z avtobusi iz Ljubljane in drugih krajev iz Slovenije, za drugi del tekmovanja pa bodo ponudbe pripravljali sproti. Če se boste zaradi bližine prvenstva za obisk tekem odločili v lastni režiji, lahko vstopnice za slovenski sektor kupite pri Kompasu brez potovalnega aranžmaja.

Slovenska reprezentanca bo tekme prvega dela prvenstva igrala v zagrebški Areni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenska reprezentanca bo tekme prvega dela prvenstva igrala v zagrebški Areni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pred odhodom na Hrvaško enkrat z Iranom in dvakrat s Srbijo

Slovenska reprezentanca se bo v Zrečah v popolni postavi znova zbrala 2. januarja, v Zagreb pa bo odpotovala deset dni kasneje. Pred začetkom prvenstva bo 4. januarja ob 19. uri odigrala pripravljalno tekmo z Iranom v Dolu pri Hrastniku, dvakrat pa se bo pomerila še s Srbijo - 9. januarja ob 19. uri v Murski Soboti ter 10. ob 18. uri v Velenju.

Prva tekma prvenstva jo čaka v soboto, 13. januarja, ko naj bi ji s tribun k zmagi nad Makedonijo pomagalo vsaj 1.500 navijačev. Naslednji tekmi čete Veselina Vujovića bosta v ponedeljek in sredo, se pravi med delovnim tednom, zato bo takrat verjetno malo manj navijačev. Če pa se Slovenci uvrstijo v drugi del tekmovanja, je pričakovati pravo rokometno romanje k našim južnim sosedom.

Za rokometno vstopnico toliko, kot je minimalna plača na Hrvaškem

Že nekaj mesecev pa so razprodane vstopnice za tekmo ob odprtju 13. evropskega rokometnega prvenstva, za obračun gostiteljice Hrvaške in Srbije v splitskem Spaladiumu. Vstopnice po ceni 20 in 40 evrov so pošle v hipu, zdaj pa cene na črnem trgu dosegajo tudi dva tisoč hrvaških kun oz. skoraj 270 evrov.

Vstopnice za otvoriveno tekmo prvenstva so pošle v hipu. | Foto: Vid Ponikvar Vstopnice za otvoriveno tekmo prvenstva so pošle v hipu. Foto: Vid Ponikvar

"Norišnica se je že začela. Dva tisoč kun za vstopnico. Za rokometno tekmo?! Rekord za Hajduk je bil 1.500 kun ali 200 evrov, zdaj pa nekdo za rokometno vstopnico hoče skoraj toliko, kot je minimalna plača na Hrvaškem (2.620 kun)," so zapisali pri Slobodni Dalmaciji.

V močni splitski skupini A poleg Hrvaške in Srbije igrata še Švedska in Islandija.

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance:

Četrtek, 4. januar (Dol pri Hrastniku):

19.00, Slovenija - Iran
 

Torek, 9. januar (Murska Sobota):

19.00, Slovenija – Srbija


Sreda, 10. januar (Velenje):

18.00, Slovenija - Srbija

 

Tekme slovenske reprezentance v prvem delu EP (Zagreb):

Sobota, 13. januar:

19.30, Makedonija - Slovenija
 

Ponedeljek, 15. januarja:

18.10, Slovenija - Nemčija
 

Sreda, 17. januar:

20.30, Črna gora - Slovenija

Ne spreglejte