Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 12. 2017,
7.25

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

1

Natisni članek

Rokometna reprezentanca Veselin Vujović

Torek, 26. 12. 2017, 7.25

6 let, 3 mesece

Začenja se misija Hrvaška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

1

veselin vujović vujovic | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo danes ob 13. uri zbrala v Zrečah in začela priprave za nastop na evropskem prvenstvu med 12. in 28. januarjem prihodnje leto na Hrvaškem. Slovenijo, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji osvojila tretje mesto, v skupinskem delu v Zagrebu čakajo tekme z Nemčijo, Makedonijo in Črno goro.

Slovenski selektor Veselin Vujović je pred dobrimi desetimi dnevi obelodanil seznam 21 igralcev, ki kandidirajo za nastop na Hrvaškem. Na njem sta tudi poškodovana Jure Dolenec in Nik Henigman, njuna nastopa pa sta zaenkrat pod velikim vprašajem in odvisna od same rehabilitacije. Marko Bezjak in Miha Zarabec se bosta soigralcem pridružila 28. decembra, saj imata klubske obveznosti v Nemčiji.

Slovenija bo v okviru priprav igrala tri tekme. V Dolu pri Hrastniku se bo 4. januarja 2018 pomerila z Iranom, dve pripravljalni tekmi pa bo igrala proti Srbiji. Prva bo 9. januarja v Murski Soboti, druga pa dan kasneje v Velenju.

Slovenija se bo v prvem delu sklepnega turnirja v Zagrebu najprej pomerila z Makedonijo (13. januar), nato z Nemčijo (15. januar), v zadnjem krogu pa še s Črno goro (17. januar). V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance iz skupine C, ki se bodo nato v Varaždinu križale s tremi najboljšimi iz skupine D. V njej nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.

Na Vujovićevem seznamu so naslednji rokometaši:

Vratarji: Urh Kastelic, Matevž Skok (oba Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);
Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje);
Zunanji igralci: Saša Barišić Jaman, Patrik Leban (oba Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte, Jan Grebenc (oba Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško) in Miha Zarabec (Kiel);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Wisla Plock);

Ne spreglejte