Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 12. 2017,
18.11

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Natisni članek

Vid Kavtičnik Veselin Vujović Hrvaška Slovenija evropsko prvenstvo Rokometna reprezentanca

Torek, 26. 12. 2017, 18.11

6 let, 3 mesece

Slovenski rokometaši začeli misijo Hrvaška 2018

Vid Kavtičnik: O kolajni ne bomo govorili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

veselin vujovic vujović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji zasijala v polnem sijaju in osvojila odličje bronastega leska, danes pa se je zbrala v svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah in pričela priprave za evropsko prvenstvo, ki bo med 12. in 28. januarjem prihodnje leto na Hrvaškem.

Na reprezentančni zbor je prišlo 19 od 21 rokometašev, ki so na seznamu slovenskega selektorja Veselina Vujovića. Od "prvokategornikov" manjkata Marko Bezjak in Miha Zarabec, ki imata klubske obveznosti v Nemčiji in se bosta soigralcem pridružila 28. decembra.



Do novega leta treningi prilagojeni, nato pa "na polno"

"Vem, da so igralci na priprave prišli zelo utrujeni. V prvem delu pripravljalnega obdobja bomo največ časa namenili njihovi regeneraciji in naredili vse, da si znova povrnejo moči za naporne preizkušnje na evropskem prvenstvu, a tudi za drugi del priprav. Na dopoldanskih treningih bo glavno breme prevzel naš kondicijski trener Primož Pori, v popoldanskih in večernih urah pa bova ekipo trenirala jaz in moj pomočnik Uroš Šerbec. Do 30. decembra bodo treningi prilagojeni, od novega leta naprej pa se bo že delalo na polno. V tem času bomo igrali tudi tri pripravljalne tekme, hkrati pa pilili taktične in tehnične različice za tekme na evropskem prvenstvu," je dejal črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Vujović.

"Najbolj pomembno bo, da bomo sami zadovoljni z našo podobo"

"Verjamem, da smo vsi motivirani in željni novega velikega rezultata na veliki rokometni sceni. O kolajni ne bomo govorili, a srčno upam, da bomo na Hrvaškem prikazali predstave, ki smo jih sposobni. Od evropskega prvenstva najprej pričakujem naš preboj v drugi del tekmovanja, kjer se nato križamo z zelo zahtevno skupino D. A najbolj pomembno bo, da bomo sami zadovoljni z našo podobo in razveselili naše privržence z bojevitostjo in srčnostjo," je po prihodu v Zreče dejal kapetan Vid Kavtičnik.

"Od evropskega prvenstva najprej pričakujem naš preboj v drugi del tekmovanja," pravi kapetan Vid Kavtičnik. | Foto: Sportida "Od evropskega prvenstva najprej pričakujem naš preboj v drugi del tekmovanja," pravi kapetan Vid Kavtičnik. Foto: Sportida

Pred začetkom prvenstva tri pripravljalne tekme

Vodstvo slovenske izbrane vrste je priprave razdelilo v dva sklopa, v prvem sklopu bo v Zrečah ostala do 30. decembra, po treh prostih dneh pa se bo nato znova zbrala 2. januarja prihodnje leto. V okviru priprav bo igrala tri tekme: v Dolu pri Hrastniku se bo 4. januarja ob 19. uri pomerila z Iranom, dve pripravljalni tekmi pa bo igrala proti Srbiji - prva bo 9. januarja v Murski Soboti ob 19. uri, druga pa dan pozneje v Velenju ob 18. uri.

Slovenija se bo v prvem delu evropskega prvenstva v Zagrebu najprej pomerila z Makedonijo (13. januar), nato z Nemčijo (15. januar), v zadnjem krogu pa še s Črno goro (17. januar). V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance iz skupine C, ki se bodo nato v Varaždinu križale s tremi najboljšimi iz skupine D. V njej nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.

Vujovićev seznam:

Vratarji: Urh Kastelic, Matevž Skok (oba Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);

Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje);

Zunanji igralci: Saša Barišić Jaman, Patrik Leban (oba Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte, Jan Grebenc (oba Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško) in Miha Zarabec (Kiel);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Wisla Plock).

Ne spreglejte