Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
29. 12. 2015,
23.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gorazd Škof Veselin Vujović

Torek, 29. 12. 2015, 23.10

8 let

Gorazd Škof, neustavljivi generator pozitivne energije

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska vrata bo na evropskem prvenstvu na Poljskem, če se le ne bo zgodilo kaj neverjetno nepredvidljivega, branil Gorazd Škof.

Gorazd Škof že poldrugo desetletje v rokometni reprezentanci skrbi za šale, dovtipe in duhovite domislice. Je pravi vrelec pozitivne energije in jasno izvrsten vratar. Obe vlogi bosta še kako pomembni, saj so poškodovani kar trije njegovi kolegi – Klemen Ferlin, Primož Prošt in Aljoša Rezar.

Zato, če le ne bo – potrkajmo na les – drastičnega poslabšanje zdravstvenega stanja ali kakršnekoli druge nepredvidene nevšečnosti, ne gre verjeti, da bi svojega najizkušenejšega kandidata Veselin Vujović pustil doma ali med rezervama.

Osemintridesetletni Škof pravzaprav prvič sodeluje z Vujovićem. Na prejšnjih dveh akcijah mu je to preprečila poškodba. Zdaj je njegov komolec v redu. Ne idealno, ampak v redu, tako da lahko trenira in igra. Pred reprezentančnim premorom je nekaj tekem za svoj Nantes branil na stalni ravni. "Zadnje tekme v Franciji so pokazale, da nisem izgubil preveč stika z igro. Na srečo ali žalost sem branil, ker se je naš vratar poškodoval," pravi Brežičan.

Dela s soigralcem izpred 20 let

"Fantje so na turnirju v Nemčiji pokazali dobro igro. Videli so se spremembe, dograditve, napredek. Sam bi se rad zahvalil prejšnjemu selektorju za vse. Veselin Vujović od nas zahteva neke druge stvari. Jaz delam s trenerjem vratarjev Alešem Anžičem, svojim nekdanjim soigralcem iz leta 1995 v Krškem," je svojega nekdanjega tekmeca in zdaj trenerja vratarjev v Mariboru ter izbrani vrsti v drugačni vlogi srečal Škof.

Zanj bo evropsko prvenstvo na Poljskem osmo veliko tekmovanje v slovenskem dresu: "Pomembno je, da so se vabilu odzvali vsi in da imamo skupni cilj. Treniramo lahko sproščeno. Kvalifikacije za olimpijske igre imamo zagotovljene. Morda bo sproščenost dala to predrznost, ki jo zahteva Vujović."

Dodaja, da bi bil ne glede na zahtevnost skupine s Švedsko, Španijo in Nemčijo zanj neuspeh, če se Slovenija ne bi uvrstila v drugi krog, a dogajanja ne gre prehitevati. Pomembna je postopnost in osredotočenost na vsako tekmo posebej ter seveda zdravje. "Veselim se prisotnosti Boruta Mačkovška in Klemena Cehteta. Potrebujemo njuno pomoč, da je lažje drugim zunanjim igralcem. Verjamem, da bosta prava," je slovenska "šuterja" od daleč spodbudil najizkušenejši reprezentant.

Ne spreglejte