Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
29. 12. 2014,
7.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

klemen ferlin Simon Razgor slovenska rokometna reprezentanca Celje Zlatorog

Ponedeljek, 29. 12. 2014, 7.30

8 let

Fanta, ki sta podčrtala svoje ime v reprezentanci

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sedemindvajset. Za toliko golov je v seštevku slovenska rokometna reprezentanca dobila prijateljski tekmi z Egiptom in Alžirijo. Ob tem so nase opozorili nekateri fantje, ki sicer nimajo glavnih vlog.

Če je tekmo z Egiptom zaznamoval Matevž Skok, je srečanje z Alžirijo Klemen Ferlin. Vratar Gorenja je bil konstanten vse srečanje, na koncu se je ustavil pri 15 obrambah.

"Z Matevžem sva dala vse od sebe. A brez dobre obrambe gotovo ne bi mogla biti tako uspešna. Pohvale soigralcem, ki so se trudili v obrambi. Vesel sem, da mi selektor tako zaupa. Upam, da mi bo še naprej, da bi v prihodnje branil na še pomembnejših tekmah," si želi nekdanji mladinski reprezentant, ki je postal stalnica na seznamih Borisa Deniča in si, za zdaj, vse bolj utrjuje status vratarja številka tri v članski reprezentanci.

Levokrilna osvežitev

Če je slovenska vratarska izbira pestra, pa ni ravno tako pri levih krilih. Številko dve za Luko Žvižejem iščejo že nekaj časa. Jure Dobelšek je bil primoran končati kariero, zato si na tem položaju družbo delata klubska soigralca iz Meškova David Špiler, najbolj vsestranski igralec reprezentance in v klubu organizator igre, ter Simon Razgor.

Zadnji je s pridom izkoristil ponujeno priložnost na novoletnem turnirju, zabijal, kar je bilo treba, in delal malo napak. "Vsakokrat, ko dobiš priložnost igrati za državno reprezentanco, se tega z veseljem lotiš. Mislim, da sem dobro izkoristil svoje minute. Vsak si želi igrati čim več, rad bi se dokazal. Konkurenca je velika," se zaveda 29-letni Celjan, ki kot krilo, kar je pod Deničem nekakšna klasika, v obrambi pogosto nastopa na položaju številka dve.

"Rad igram v obrambi. Morda mi malo manjka višine, a to lahko nadoknadim z bojevitostjo in maksimalno agresivnostjo. Pripravljen sem in željan igre. Kakor se bodo trenerji odločili, to bom sprejel," sporoča nekdanji kapetan Maribora, ki letos v Belorusiji igra prvo legionarsko sezono.

Ne spreglejte