Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 4. 2021,
15.36

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Evropski Pokal RK Gorenje Velenje

Sobota, 24. 4. 2021, 15.36

3 leta

POLFINALE EVROPSKEGA POKALA, POVRATNA TEKMA

Velenjčani zapravili visoko vodstvo in ostali brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
RK Gorenje Velenje : AEK Athens, Aljaž Panjtar | Gorenje se poslavlja od evropskega tekmovanja. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Gorenje se poslavlja od evropskega tekmovanja.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja se niso uvrstili v veliki finale evropskega pokala. Po porazu na prvi tekmi pred tednom dni v gosteh proti grški ekipi AEK Atene z 29:31 so na današnji povratni tekmi v Rdeči dvorani igrali nedoločeno 31:31 (19:13) in ostali brez finala.

Velenjski rokometaši se v najšibkejšem tekmovanju pod okriljem Evropske rokometne zveze (EHF), ki je bil pred spremembo imena pred sezono 2020/21 znan kot pokal challenge in namenjen predvsem ekipam, ki si prek domačih prvenstev niso mogle zagotoviti nastopa na mednarodni sceni, niso prebili v finale. Po aktivnem izidu na prvi tekmi v grški prestolnici je na današnji povratni sprva kazalo na njihovo zanesljivo napredovanje, a so v drugem polčasu zapravili osem golov prednosti in ostali brez finalnega nastopa.

Zasedba iz Šaleške doline je pred polfinalnima obračunoma z grško ekipo izločila italijansko Sieno, finski Cocks, banjaluški Borac iz BiH in češki Robe Zubri.

Velenjčani so v prvi polovici povratne tekme prikazali izjemno dobro predstavo v obeh smereh in po vsega desetih minutah igre povedli s 7:2. Do konca polčasa se niso ustavili, dvakrat so si priigrali osem golov prednosti (15:7 in 16:8).

Zoran Jovičić se je s svojimi varovanci poslovil od evropskega tekmovanja. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Zoran Jovičić se je s svojimi varovanci poslovil od evropskega tekmovanja. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V drugem polčasu povsem popustili

V drugi polovici tekme pa so prikazali povsem drug obraz, v njihovi igri je "kapljalo in curljalo na vse strani", kar je izkušena in mednarodno pisana grška ekipa izkoristila in tekmo v končnici dvoboja postavila na glavo.

Atenska ekipa je v drugem polčasu z obrambo 4-2 povsem presenetila velenjsko. V 55. minuti je gostujoča ekipa prvič na dvoboju izenačila na 28:28, v končnici dvoboja pa so izbranci Zorana Jovičića zaigrali zelo bledo in neprepričljivo, kar so gosti izkoristili in iztržili neodločen izid.

Atenska ekipa se bo v finalu pomerila s švedsko ekipo Ystads.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Domen Tajnik z osmimi in Matic Verdinek s sedmimi goli.

"Zadnjih 20 minut ni bilo energije, psihološko smo padli. Poškodoval se je še Aleks Kavčič, za katerega vemo, kaj nam pomeni. Ne zamerim nikomur, igralci so se borili do konca. Danes so zmagali Grki, ki so bolj rutinirani in imajo več izkušenj. Konec koncev tudi večjo kakovost. Čestitam svojim fantom, da smo prišli do tu, kar je za nas zelo lep uspeh. Lačni smo bili napredovanja, a se nam ni izšlo. Težko je odgovoriti na vprašanje o tem, zakaj smo izgubili. Glave so še vroče. Do 40. minute smo igrali zelo, zelo dobro. Ljudje mislijo, da je osem golov prednosti veliko, a ko začne energija padati ... Pojavi se strah. Sicer smo se na to pripravljali cel teden, a nekatere stvari so se na koncu iztekle v korist nasprotne ekipe. Ampak še enkrat − čestitke ekipi. Tisti, ki vsaj malo poznajo rokomet, vedo, da je to ekipa dvajsetletnikov, z izjemo Miklavčiča, ki že ima izkušnje. Priti tako daleč, je uspeh," je po tekmi povedal Jovičić.

Gorenje Velenje : AEK Athens, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 20

Evropski pokal, polfinale, povratna tekma:

Sobota, 24. april:
Gorenje Velenje : AEK Athens 31:31 (19:13)   /29:31/
Tajnik 8, Verdinek 7, Miklavčič 4; Toniazzo Lemos 8

// - izid prve tekme

Ne spreglejte