Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dragan Gajić rokomet

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 14.19

8 let

Dragan Gajić najboljše desno krilo Francije

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenskega rokometnega reprezentanta Dragana Gajića je ugledni francoski športni časopis razglasil za najboljše desno krilo v Franciji za leto 2013, čeprav ima tam kar slovito konkurenco.

Izbor pravzaprav ni presenečenje. Za Draganom Gajićem je izvrstna, izjemno plodna jesen. Slovenski reprezentant je prvi strelec francoskega prvenstva s povprečjem več kot osmih golov na tekmo (110 zadetkov na 13 srečanjih) in kar 77-odstotno realizacijo. Drugouvrščenega Valera Rivero prehiteva kar za 15 zadetkov. Vsekakor lep obliž na rane po spodleteli uvrstitvi Montpelliera v ligo prvakov.

"Za mano je noro leto. Po svetovnem prvenstvu v Španiji sem se po poškodbah skušal 'sestaviti'. Vrhunec je prvi del te sezone. Zahvalil bi se soigralcem za zaupanje, navijačem, vsem v klubu in reprezentanci za podporo. Izbor je zame velik dosežek in čast, obenem pa obveznost in motivacija za leto 2014," je laskavi izbor francoskega časnika za Sportal pospremil Gajić, ki mu še posebej laska tudi komentar Gregoryja Anquetila. Nekdanji as, ki je prav tako deloval na tem položaju, je namreč dejal, da je Gajo eden najboljših realizatorjev z desnega krila na svetu. In pozor, v francoskem prvenstvu na primer igra tudi Luc Abalo, čigar zvezdniški Paris še niti približno ne opravičuje ogromnega vložka v ekipo. Tudi sam pa je na 13 tekmah dal le 28 golov ob polovičnem izkupičku strelov. Navsezadnje pa za pariške bogataše nastopa tudi Fahrudin Melić, nekdanji član Gorenja, ki je šesti strelec prvenstva. Gajo se je torej znašel v ugledni druščini španskih svetovnih prvakov Valera Rivere in Jorgeja Maquede, francoskega reprezentanta Jeroma Fernandeza ...

Spomnimo: Gajića in slovensko reprezentanco v januarju čaka kvartet ključnih kvalifikacijskih tekem za svetovno prvenstvo. Prva že v četrtek, 2. januarja, v Luksemburgu, s katerim se bodo v nedeljo pomerili še v Velenju. Sledita še obračuna s Švico v gosteh (9. januar) in Ukrajino doma (12. januar).

Ne spreglejte